Dyslexie hebben is lastig: laat dyslexie behandelen

Het hebben van dyslexie in het dagelijks leven kan erg lastig zijn, het kan daarom nuttig om dyslexie te laten behandelen. Tijdens dagelijkse gebeurtenissen kunt u of kan uw kind namelijk veel last ondervinden van zijn of haar dyslexie. Natuurlijk kan uw kind op school tegen de nodige problemen aanlopen, maar ook buiten school kan het problemen opleveren. Tegenwoordig zitten veel kinderen op whatsapp of op chatsites, kinderen met dyslexie kunnen op dit soort mediums obstakels tegenkomen. Doordat kinderen merken dat ze de lesstof op school en de gesprekken op bijvoorbeeld whatsapp niet goed bij kunnen benen, kan er een gevoel van schaamte ontstaan. Er is gelukkig goed nieuws, u kunt dyslexie laten behandelen.

Dyslexie laten behandelen én onderzoeken

Alvorens er over kan worden gegaan op de behandeling van dyslexie, moet er eerst onderzocht worden of er wel daadwerkelijk sprake is van dyslexie. Dit onderzoek kunt u laten uitvoeren door een dyslexie instituut. In de omgeving Noord-Brabant kunt u hiervoor terecht bij Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal. Dit instituut onderzoekt op professionele wijze of er sprake is van dyslexie en u kunt er ook terecht voor de verdere behandeling. In sommige gevallen heeft u recht op een vergoeding van uw gemeente.

Heeft u recht op een vergoeding?

Of uw kind recht heeft op een vergoeding, hangt van verschillende zaken af. Zo moet uw kind bijvoorbeeld niet ouder zijn dan twaalf en geen andere aandoening, zoals bijvoorbeeld ADHD, hebben. Ook moet er vanuit de school al het één en ander aan de lees- en schrijf achterstand gedaan zijn, echter zonder het nodige resultaat. Ook zonder recht op vergoeding kunt u uiteraard bij een dyslexie instituut terecht. Het is namelijk vaak toch de moeite waard om een behandeling te starten, naast taalvakken, kan dyslexie namelijk ook voor de nodige problemen bij andere schoolvakken zorgen. Op deze manier kan het voorkomen dat het schooladvies voor uw kind lager uitvalt dan dat uw kind qua intelligentie daadwerkelijk aan zou kunnen.

https://dyslexieinstituutroosendaal.nl/