Bibianharmsen
Image default
Beauty en verzorging

Hoe kun je acne het beste behandelen?

Acne is een aandoening van de huid en kan zich op verschillende plekken op het lichaam voordoen. Over het algemeen wordt acne vaak gezien op het gezicht maar het kan ook op de rug of op de borst zitten. Een ander woord voor acne is jeugdpuistjes. In veel gevallen verdwijnen puistjes of acne na de puberteit. Soms kun je tijdens de volwassenheid nog steeds last hebben van een vorm van acne. Er zijn verschillende behandelingen die kunnen helpen bij het verminderen van acne. Deze behandelingen vallen onder Mourits huidtherapie en worden vaak uitgevoerd door een huidtherapeut of arts. Wanneer je last hebt van zeer ernstige acne kun je hier ook medicijnen voor krijgen. In veel gevallen zorgt een speciale huidbehandeling voor acne al voor een goed resultaat. In deze blog lees je alles over de verschillende behandelingen die er zijn voor acne.

Peeling van de huid

Een bekende manier om acne te behandelen is door het laten uitvoeren van een peeling. Deze behandeling is toepasbaar op zowel lichte als ernstige vormen van acne. Dit komt doordat er gebruik gemaakt kan worden van diverse soorten zuurtegraden die kunnen worden aangepast aan jouw huid. De zuurtegraad van een peeling is afhankelijk van het type huid en de vorm van de acne. Een huidtherapeut zal voorafgaand aan de behandeling vaststellen wat voor soort peeling het meest geschikt is voor jouw huid en uiteindelijk voor het beste resultaat zal zorgen. Een peeling is over het algemeen pijnloos. Na de behandeling kun je voor een korte tijd last hebben van wat roodheid in het gezicht en een lichtelijk brandend gevoel. Dit komt doordat de zuren invloed hebben gehad op het bovenste laagje van de huid. Uiteindelijk trekt dit weer weg.

DMK enzymtherapie

Een andere manier om acne mee te behandelen is de DMK enzymtherapie. Het hoofddoel van deze behandeling is het stimuleren en verbeteren van de huidcellen. Hierdoor wordt de acne aangepakt en nemen de puistjes af doordat de huid zich verbeterd. Bij deze behandeling wordt er gebruikt gemaakt van aminozuren die ervoor zorgen dat de productie van gezonde huidcellen gestimuleerd wordt en dat de functies van de huid worden hersteld. DMK enzymtherapie wordt ook ingezet bij andere huidziektes zoals eczeem en psoriasis.