Met yoga blijvend afvallen

Met yoga afvallen is wel blijvend

De meeste mensen onderschatten hoe moeilijk afvallen eigenlijk echt is. Yoga maakt afvallen voor je gevoel misschien wel moeilijker, omdat het je alle emoties die omhoog komen tijdens het afvallen laat voelen. Hierdoor laat je je echter niet meer zo snel door de vervelende emoties meeslepen als ze later weer omhoog komen, zodat het afvallen blijvend kan zijn.

Afvallen wordt zo onderschat omdat eten nogsteeds niet als een echte verslaving wordt gezien.Afvallen is echter wel stoppen met een verslaving, omdat je door het eten vervelende emoties probeerde te onderdrukken. Nare gevoelens niet meer hoeven voelen is de essentie van elke verslaving.

Eten is misschien zelfs wel een zwaardere verslaving dan alle andere verslavingen, omdat je eten met bijna alle activiteiten die je doet kunt combineren. Je kunt bijvoorbeeld eten en tv kijken tegelijk of met bij je vrienden zijn en snoepen. Hierdoor kan eten van bijna alle activiteiten een manier maken om even geen vervelende emoties meer te voelen. Het tv kijken wordt dan bijvoorbeeld een manier om even niets meer te hoeven voelen.

Begin eerst met de yoga en dan met afvallen

Om alvast te kunnen wennen aan het voelen van heftige emoties is het goed om al ruim voor dat je gaat beginnen met afvallen met de yoga te beginnen. De meeste mensen voelen uberhaupt nooit de vervelende emoties in hun lichaam en al helemaal niet als ze gaan afvallen. Daarom mislukt het zo vaak of beginnen ze aan een andere verslaving die het eten vervangt. Als je dus met yoga begint terwijl je nog niet met afvallen bent begonnen kunnen de emoties al best heftig zijn, omdat je ze tot dan toe nog nooit onder ogen bent gekomen.Onderstaand vind je yoga beginners oefeningen:

yoga oefeningen voor beginners

Het is belangrijk om te onthouden dat het voelen van emoties tijdens en na de yoga een lichamelijk voelen is, ga dus nooit nadenken over het hoe en waarom van het gevoel.
Het voordeel van al voor het afvallen beginnen met yoga is dat je ontdekt dat het afvallen de emoties niet veroorzaakt. Dezelfde emoties voelde je immers ookal tijdens de yoga nog voor je met afvallen was begonnen. Om je een handje te helpen bij het alvast leren omgaan met heftige emoties is de onderstaande oefening erg geschikt.

oefeningen voor heftige emoties

Blijf dus vooral tijdens en na de yoga alle gevoelens toelaten, ga niets onderdrukken met wat voor activiteit of verslaving dan ook. Als je meer wilt weten over yoga en afvallen kun je hier terecht:

afvallen met yoga

Als je liever zonder bewegen je rust wilt vinden kan dat goed met deze oefening:

http://www.yogainhetnu.nl