Bibianharmsen
Image default
Verbouwen

3 aandachtspunten bij het kiezen van een opslagruimte in West-Brabant

Wanneer je een opslagruimte in West-Brabant zoekt, stel jezelf dan eerste de vraag of je tijdelijke opslag nodig hebt of op zoek bent naar een meer permanente oplossing. Bij een permanente opslag stel je wellicht andere eisen dan wanneer je tijdelijk je inboedel moet opslaan bij een verhuizing. Welke vorm van opslag je ook kiest, de onderstaande drie aandachtspunten kun je in iedere situatie toepassen.

De staat van de opslagruimte inspecteren

Een opslagruimte inspecteer je bij voorkeur altijd zelf. Let daarbij op de aanwezigheid van een goede verwarming en controleer of de wanden van de opslagruimte geïsoleerd zijn zodat kou en warmte geen vat krijgen op je spullen. Is er voldoende verlichting? Kun je spullen makkelijk uit- en inladen? Het zijn allemaal vragen waar je een antwoord op wilt wanneer je gaat kijken.

De je juiste locatie kiezen

Ook de locatie van de opslagruimte is erg belangrijk. Kies altijd voor een opslag in Etten-Leur of een opslag in Roosendaal of elders in de omgeving waar je dichtbij woont. Maar let niet alleen op de locatie ten opzichte van de plaats waar je woont. Ook de aanrijroute is belangrijk. Wanneer je aan de rand van de provincie gaat wonen is bijvoorbeeld opslag in Bergen op Zoom een goed idee omdat dit de meest centrale plaats langs de grens met Zeeland is en ook vanuit Rotterdam goed bereikbaar.

Hoe is de beveiliging geregeld?

Je kunt kiezen voor een opslagruimte die door een van de verhuisbedrijven in de buurt wordt aangeboden, mits deze is aangesloten bij Erkende Verhuizers. Dat is de brancheorganisatie die strenge eisen stelt aan de kwaliteit van de aangesloten bedrijven. Zo weet je zeker dat de beveiliging van je spullen goed geregeld is! Kies je voor een andere aanbieder? Controleer dan of je een sleutel, keycard of toegangscode krijgt en of deze veiligheidsmaatregelen up-to-date zijn gehouden.