Bibianharmsen
Image default
Meubels

3 handige tips om design banken van leer te herstellen

Als u lederen meubelen bezit, is de kans groot dat u ze wilt beschermen en ze er zo lang mogelijk als nieuw wilt laten uitzien. Dit is echter niet altijd even gemakkelijk – door de drukte van alledag gebeuren er onvermijdelijk ongelukjes. Vaak resulteren deze kleine ongelukjes in schade, waardoor u een beslissing moet nemen en een project moet uitvoeren. De schade aan uw meubelen is misschien niet ernstig genoeg om professionele hulp te moeten betalen, maar vaak aarzelen mensen om hun mouwen op te stropen en een doe-het-zelf-reparatieproject aan te pakken. 

Deze aarzeling is niet onredelijk; we hebben allemaal horrorverhalen gehoord van mensen die hun eigen meubels proberen te repareren, maar uiteindelijk tekortschieten en een klein fortuin uitgeven om hun fouten te herstellen. Hoewel deze verhalen eng zijn, maak je geen zorgen – leren meubelreparatie kan eenvoudig zijn en je geld besparen. Lees de volgende tips als een leidraad voor een succesvolle reparatie van een design bank van leer.

Verbloemen van krassen op leren meubilair 

Bij het omgaan met leren bank reparatie, hangt het resultaat af van het type schade aan het meubelstuk. Als uw leren bank of stoel krassen, slijtplekken of olievlekken heeft, is de prognose een beetje beter dan wanneer het leer scheuren of gaten heeft. Als er krassen of schrammen op uw meubelen zitten, hebt u verschillende opties. Een goede tijdelijke oplossing is het aanbrengen van een gekleurde oliebeits op de plek, in een tint die overeenkomt met de kleur van het leer. Dit zal de kras niet vullen, maar het zal de schade tijdelijk mooi verdoezelen. Er zijn krasverwijderende vloeistoffen verkrijgbaar in veel bouwmarkten voor dit doel. Een andere truc is om een puntig penseel te doordrenken met gedenatureerde alcohol en dit vervolgens op de plek aan te brengen. Als dit lukt, verbergt u de kras door de afwerking van het leer zachter te maken en te laten versmelten. 

Vlekken verwijderen 

Als u te maken krijgt met een olievlek of vlek, wordt het een beetje lastiger. Meubelrestauratie is echter nog steeds mogelijk! Een onmiddellijke, tijdelijke oplossing is proberen de vlek te verwijderen met een zachte lederreiniger. Doordrenk een doek ermee en wrijf de vlek zo goed mogelijk uit het leeroppervlak. Maar als het op olievlekken aankomt, is de beste oplossing een goede, consequente preventieregeling. Zorg ervoor dat u uw lederen meubelen tot vijf keer per jaar grondig reinigt en breng een vertrouwde beschermingscrème aan. Een dergelijke crème vult eventuele leer spleten of -barsten op en voorkomt dat vuil of olie in het leer trekt. 

Gaten en scheuren repareren 

Als er een scheur of gaatje in uw leren bank zit, kunt u het beste naar een ijzerwinkel gaan en een leer-reparatieset kopen of een leerreparateur raadplegen. Een kit bevat het gereedschap en de instructies die nodig zijn om kleine beschadigingen aan uw meubels te verhelpen. Nogmaals, de mate van succes hangt af van de omvang van de schade. Als de scheur te ernstig lijkt om zelf te herstellen, aarzel dan niet om een leerreparatiebedrijf te bellen – zij zullen weten wat het beste is voor uw meubel. Het kan zijn dat de schade aan uw meubels niet ernstig genoeg is om te betalen voor professionele hulp, zoals in de bovenstaande gevallen. Als u na het lezen van deze tips echter nog steeds niet zeker bent van uw vaardigheden, hoeft u zich geen zorgen te maken – er zijn veel leerrestauratiebedrijven die uw dilemma kunnen oplossen. Bekijk hier alvast de banken van Design on Stock.

https://www.plaisierinterieur.nl/