Bibianharmsen
Image default
Rechten

Alles over een eventuele schadevergoeding na een ongeval met een scooter

Het valt niet te ontkennen dat scooterrijders tot de meest kwetsbaren op de weg behoren. In het Verenigd Koninkrijk zijn ongevallen met motorrijders en scooters goed voor ongeveer 20% van de dodelijke slachtoffers en ernstig gewonden op de weg. Als u betrokken bent geweest bij een scooterongeval, ongeacht of uw letsel klein of groot is, heeft u recht op schadevergoeding als het incident niet uw schuld was.

Heb jij recht op een schadevergoeding na ongeval met een scooter? Lees hier de voorwaarden. 

Wat is een scooterongeval?

Laten we, voordat we naar letselschadeclaims gaan kijken, eerst eens kijken wat deze zuren zijn.

Scooterongevallen worden geclassificeerd als elk type incident waarbij een scooter betrokken is. U kunt de persoon zijn die op de scooter rijdt of het kan zijn dat iemand anders een scooter gebruikte en tegen u is gebotst. Hieronder vallen ook ongevallen die zich hebben voorgedaan tijdens het volgen van rijles.

Van aanrijdingen met en andere objecten tot het aanrijden van een fietser of voetganger, het soort ongevallen dat kan plaatsvinden varieert sterk.

Kan ik een claim indienen?

Zoals in een eerdere paragraaf is besproken, zijn ongevallen met scootmobielen zeldzaam, maar gebeuren ze wel. Als u betrokken bent geweest bij een scootmobiel ongeval en iemand anders schuldig is aan wat er is gebeurd, kunt u aanspraak maken op schadevergoeding. Zoals bij alle claims gaat het om het vaststellen van verantwoordelijkheid. Dus als u kunt aantonen dat iemand anders het ongeval heeft veroorzaakt waar u bij betrokken bent geweest, kunt u een claim indienen.

Als u bijvoorbeeld gewond bent geraakt door een ongemarkeerde kuil in de weg, kunt u mogelijk een claim indienen bij de gemeente in uw regio. Sommige scootmobiel ongevallen ontstaan ​​ook door storingen aan de scootmobiel zelf. Als dit het geval is, kunt u een productaansprakelijkheid claim indienen bij de fabrikant.

Welke vergoeding krijg ik bij mijn scooterongeval?

Bij de lancering van vorderingen, zijn er een aantal verschillende dingen die je kunt claimen voor, dit is inclusief de wil van algemene schade, medische kosten, reiskosten, verlies van inkomsten , en zorg kosten. Met betrekking tot algemene schade, dit zijn de vergoedingen voor motorongevallen die u ontvangt voor de pijn en het lijden dat u hebt ervaren.

Het is belangrijk om te weten dat u  naast lichamelijke schade ook aanspraak kunt maken op psychisch letsel . Daarnaast kunt u alle kosten declareren die u heeft moeten maken door uw ongeval. We weten immers allemaal dat ongevallen duur kunnen zijn, wat vaak resulteert in tijd die niet op het werk wordt doorgebracht, evenals andere kosten, waaronder kosten voor kinderopvang en de kosten van behandeling.

Heb jij recht op een schadevergoeding? Een letselschade bureau kan jou verder helpen. Klik hier.

http://letselschadebureau.nl