Bibianharmsen
Image default
Vakantie

De leukste bezienswaardigheden om met de auto te bezoeken in Faro

Faro is een multifunctionele stad die toeristen aantrekt om verschillende redenen. Het is een kuststad en daardoor kun je lekker genieten van de zon, het strand, de bar en het eten van de zeebodem. Maar er is ook een zeldzaam natuurlijke omgeving voor de kust, een lagune met een labyrint van waterwegen tussen de eilanden.

De vijf meest bezochte bezienswaardigheden van Faro

Als je een auto huurt in Faro hoef je geen tijd te verdoen met wachten op het openbaar vervoer.  Er is zoveel te zien en te doen in Faro. Als je deze stad gaat ontdekken moet je zeker deze vijf best bezochte plekken niet overslaan :

Kathedraal van Faro

Dit monument werd ingehuldigd in 1251, slechts twee jaar nadat de Moren Faro heroverden. Dit verklaart het oorlogszuchtige uiterlijk van de gevel, waarbij een vierkante gotische toren direct in het zicht springt. Dit is één van de weinige dingen die dateert uit de beginjaren van de kathedraal. Je kunt deze toren beklimmen om de straten van Faro van bovenaf te bekijken. De rest van de kathedraal is gemoderniseerd na een aanval van de Engelsen in 1596, waarbij het bijna verwoest werd. In de 17e en 18e eeuw werd het interieur aangepast met luxe gouden lambrisering en stijlvolle tegelpanelen.

Ria Formosa Cruise

Faro heeft een prachtig natuurlijk bezit, namelijk het natuurreservaat Ria Formosa. Naast 60 km kustlijn beslaat het park ook 18000 hectare lagunes en moerassen, kwelders, eilandjes en kanalen. Deze worden tegen de zee beschermd door een ketting van eilandjes en grote zandduinen die door de wind gevormd zijn. Dit waardevolle en kwetsbare ecosysteem wordt beschermd en is één van de belangrijkste met water doordrenkte ecosystemen in Europa. Dagelijks gaan hier vanuit Faro vele boottochten heen. Deze tochten gaan door de wateren van de lagune naar Ilha Deserta (een onbewoond eiland) in een omgeving vol met vogels, waar regelmatig soorten zoals de roze flamingo en de lepelaar worden waargenomen.

Het Faro Municipal Museum

Het gemeentemuseum van Faro is het op één na oudste museum in de Algarve. Het museum opende zijn deuren in 1894, op de 500e verjaardag van Hendrik de Zeevaarder. Het grootste deel van de collectie komt uit de Romeinse Tijd en omvat verschillende gegraveerde stenen, een mozaïek uit de 2e eeuw en nog beter, een paar marmeren bustes van keizer Hadrianus en Agrippina. De rest van de exposities zijn vooral religieuze werken die zijn verzameld in kloosters en kerken rondom Faro.

Het strand van Faro

Dit strand kun je bereiken via de gewone weg. Het is net na de luchthaven en je kunt er komen met de bus die naar de luchthaven gaat. Net als bij de stranden van de Ria Formosa-eilanden, lijkt dit strand eindeloos te zijn met prachtig goudkleurig zand en kniehoge golven. Waar de weg de lagune kruist vind je een aantal hotels en bars dus het zal je niet aan faciliteiten ontbreken in dit drukke gebied.

Milreu Roman Remains

Honderden jaren geschiedenis wachten erop om verteld te worden op deze heuvel op minder dan 10 minuten rijden van Faro. Het begon met een weelderige villa rond het jaar 300 en veel van de funderingen en lagere verdiepingen staan nog steeds. Er zijn mozaïeken met vispatronen die er als nieuw uitzien. Het landgoed had agrarische faciliteiten zoals olie- en wijnpersen evenals een tempel die werd omgevormd tot een christelijke plaats om te bidden in de jaren 500. Later gebruikten de Moren het tot in de jaren 900.

Waarom een auto huren in Faro?

Wat de reden ook is, een auto huren bij de autoverhuur van Faro is een gemakkelijke en betaalbare manier om de mooiste plekjes van deze stad te ontdekken. Op de website AutoPortugal kun je goedkoop een auto huren in Faro maar ook prijzen vergelijken van verschillende verhuurbedrijven in de stad en de luchthaven (hier is een andere website voor: www.autoportugal.nl. Faro is echt een bezoek waard met zijn kronkelende straatjes, openlucht coffeshops, idyllische parken en pleinen en een aantrekkelijke jachthaven. Voeg daar de middeleeuwse wijken aan toe, die in prachtige staat zijn gebleven, een bruisend nachtleven en aantrekkelijke stranden en je hebt alles wat je nodig hebt voor een perfecte vakantie. Op deze manier besteed je minder tijd aan wachten en meer tijd aan het verkennen van alles wat deze stad je te bieden heeft.

Autorijden in Faro

Neem zeker een zonnebril mee, verblinding door de zon kan als bestuurder erg vermoeiend zijn. Op wegen met twee rijstroken vind je verkeerslichten en kruispunten. In de zomer is een auto met airconditioning fijn. Als je kiest voor een geschakelde auto (als je hierin kan rijden) kan dit je geld besparen.

https://www.autoportugal.nl