Bibianharmsen
Image default
Woningen

Let hierop bij de zoektocht naar een goed vloerluik op maat!

Het beste vloerluik op maat vinden voor uw woning of bedrijfspand is niet altijd een gemakkelijke opdracht. Vloerluiken worden immers niet in elk type woning of bedrijf gebruikt en dat maakt het een uitdaging om precies te weten waar u het beste maatwerk kunt vinden.

Toch is het mogelijk om snel een mooi, functioneel vloerluik te laten installeren, zolang u met een aantal zaken rekening houdt. Waarop moet u nu zoal letten bij de zoektocht naar een maatwerk vloerluik? Hieronder leest u als wat u wilt en moet weten!

 

3 zaken om rekening mee te houden als u een vloerluik zoekt

Met een goed vloerluik richt u uw woning of bedrijfspand meteen een stuk efficiënter in en maakt u de doorgang naar een kelder of andere ondergrondse kamer een stuk gemakkelijker. Wilt u daar het beste uit halen? Houd dan zeker rekening met onderstaande factoren:

1. Het formaat van het vloerluik

Een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden als u een vloerluik op maakt zoekt, is het formaat of de afmetingen. Deze zullen immers niet alleen afhangen van de beschikbare ruimte die u heeft, maar ook van het doel van het luik zelf. Zoekt u een klein luikje dat perfect kan dienen als doorgang naar een kleine kelder? Of heeft u juist een extra groot luik nodig, waar u gemakkelijk grotere spullen of objecten door kunt laten zakken of naar boven kunt brengen?

Het voordeel van maatwerk is dat er heel wat mogelijkheden bestaan qua formaat en vorm, waardoor u voor uw situatie altijd de beste oplossing vindt. En dat maakt de inrichting en afwerking van uw woning of bedrijf des te gemakkelijker!

 

2. Het materiaal waaruit het luik bestaat

Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden als u een vloerluik op maakt zoekt: het materiaal waaruit het bestaat. Voor veel mensen is dit vooral een kwestie van stijl en voorkeur, maar eigenlijk heeft het materiaal dat u kiest ook een grote invloed op de kwaliteit en duurzaamheid ervan.

Houten luiken zijn bijvoorbeeld erg sterk en robuust, maar lopen iets meer kans om na verloopt van tijd af te slijten of te verkleuren. Kies u voor een glazen model, dan is het effect op de uitstraling van de woning opvallend maar is ook de kans op schade een stuk groter. Zo heeft elke materiaalsoort zijn eigen voordelen en nadelen, en dat maakt het zeker de moeite waard om advies en info te vragen bij een speciaalzaak.

 

3. Het design en de afwerking van het luik

Als laatste speelt ook de afwerking en het ontwerp van het luik zelf een belangrijke rol bij het uiteindelijke effect ervan op de woning of bedrijfspand. In een onderneming zal een vloerluik op maat vooral een functioneel doel hebben, waardoor de afwerking qua design minder belangrijk is. Vaak gaat het dan ook om robuuste, metalen vloerluiken die een hoge maximale belasting hebben en erg gebruiksvriendelijk zijn.

Aan de andere kant kunt u een landelijke of moderne woning ook prachtig afwerken met een vloerluik op maat dat perfect bij de woonstijl past. Denk maar aan een houten model met parket of laminaat bekleding aan de bovenzijde, zodat het goed samensmelt met uw vloer en zo één mooi geheel vormt. Dergelijke vloerluiken hebben ook een esthetisch nut – en daar wordt bij maatwerk zeker rekening mee gehouden.

 

Kies altijd voor een vloerluik van kwaliteit!

Een vloerluik op maat kan dus zeker een meerwaarde betekenen voor zowel uw woning als uw bedrijfspand, afhankelijk van het doel. Kiest u daarbij voor maatwerk bij een gespecialiseerde winkel? Dan weet u zeker dat u een volwaardige, duurzame investering doet!