Bibianharmsen
Image default
Woningen

Van de stad terug naar field: Tim en Lena dalen

appartement te huur

Lina (47) en Peter (52) besloten na tien jaar de stad te verlaten en terug te keren naar het groen. Ze kochten een oude boerderij in de buurt van Borgloon en maakten er hun droomhuis van. Na acht jaar en drie zoons voelen ze zich meer dan ooit thuis in het glooiende landschap van het Limburgse fruitteeltgebied. We gingen op bezoek.

 “Dit gebied zit in mijn hoofd. Ik heb altijd geweten dat ik hier terug zou komen. Nadat onze eerste zoon, Jan, was geboren, werd de situatie heel duidelijk.” –Peter

Waarom besloot je na tien jaar in de stad te hebben gewoond om een ​​huis in het groen te zoeken?

Peter: Toen ik student was, ging ik naar Antwerpen, wat een wereld voor me opende. Toen ik klaar was met school, besloot ik daar te blijven. Ik ontmoette Lina en we gingen al snel samen naar een appartement.

Lina: Ik ben een echt gewoon meisje van stad, maar dankzij Peter ken ik groen beter. Ik was meteen verkocht! Ik had nooit gedacht dat ik steden zou verruilen voor plattelandsgebieden. Maar kijk, liefde is gek voor jou.

Peter: Ik ben daar geboren en getogen. Het stadsleven kan het uitgestrekte landschap en al het groen niet verslaan. Ik heb altijd geweten dat ik hier terug zou komen. Nadat onze eerste zoon Jan was geboren, werd de situatie heel duidelijk.

Hoe is uw leven veranderd sinds u hierheen bent verhuisd?

Peter: In het begin was het een kwestie van aanpassen. Je liet je vrienden in de stad achter en keerde toen terug naar een dorp. Ik besloot om meer thuis te gaan werken om optimaal van mijn nieuwe leven te genieten. Tegelijkertijd was ik weer helemaal op het goede spoor. Men kan zeggen dat sinds ik hier woonde, mijn levensproblemen zijn afgenomen.

Lina: We hebben nog steeds drie jongens, Jan, Tobias en John. Ik ben zo blij ze hier te zien opgroeien. Deze stad is zo druk en vervuild. Hier kunnen ze volledig vrij van hun leven genieten en kunnen ze een willekeurig kind zijn. Steek de velden over en klim in bomen. Ik ben persoonlijk opgegroeid in een stad en ik heb me nu pas gerealiseerd hoe mooi een groen leven was toen ik jong was.

Peter: Ik denk dat de grootste verandering onze nieuwe hobby is! Twee jaar geleden kregen we een opleiding.

“Nu houden we onze eigen bijen groot. Onze honing, eieren en fruit zijn onze eigen reproductie!”

Is het gemakkelijk om het huis van uw dromen te vinden?

Lina: In het begin waren we niet zo bang. In het weekend komen we vaak om de omgeving te verkennen terwijl we nieuwsgierig rondkijken naar de huizen die te koop staan. Maar Jan werd groter, en tegelijkertijd was Tobias al onderweg. Dus ik wil niet te lang wachten.

Peter: Toen namen we contact op met de lokale agent. Het heeft ons echt geholpen! Een paar maanden later vonden we ons droomhuis.

Wat is je favoriete onderdeel van dit huis?

Peter: Voor mij ongetwijfeld de zolderkamer! We hebben er een leeszaal van gemaakt. Het is leuk om daar te genieten van het uitzicht en een goed boek.

Lina: Voor mij, de keuken en de tuin! In het weekend doe ik alleen van koken en eten in de tuin als het mooi weer is. En ontvang vrienden! Als onze vrienden uit Antwerpen van dit alles komen genieten, zijn we altijd blij. Het is nog steeds een beetje vakantie.

3 tips om groen te worden

Uitstappen

Neem even de tijd om de juiste plek te vinden. Voordat u een beslissing neemt, moet u alle geheimen van het gebied verkennen en ontdekken.

Vergelijk twee niet

Ga erop uit om nieuwe vrijetijdsactiviteiten te vinden. Het buitenleven is anders, maar het heeft ook veel te bieden. Houd je niet aan stadsgewoonten.

Plaats contact

In een dorp is het leggen van verbindingen makkelijker dan je denkt. Leer je andere mensen kennen en doe mee aan activiteiten. Het is altijd fijn om deel uit te maken van de community. Op deze manier kun je sneller nieuwe vrienden maken.

villa kopen

https://be.propenda.com