Bibianharmsen
Image default
Woningen

Wat is een LED-strip?

Een LED strip is een flexibel snoer en wordt ook wel een LED lichtslang genoemd. Aan het snoer zijn verschillende LED-lampjes gesoldeerd. Er zijn verschillende strips met 60, 84 of 120 leds per meter. Hoe meer LED’s, hoe helderder het licht. Door middel van een dimmer is het mogelijk om de LED strips verlichting te dimmen. De meeste LED strips hebben een plakstrip aan de achterzijde en zijn daardoor eenvoudig te installeren. Een LED strip kent vele toepassingen en is eenvoudig in te korten of te verlengen. Het geeft een heel modern lichteffect aan je kamer.

Voordelen van LED-strips

LED strips hebben veel voordelen. Het grote voordeel is dat je LED-lichtstrips naar eigen wens kunt maken. U kunt LED strips op maat knippen zodat de strips overal toepasbaar zijn. LED strips zijn eenvoudig op te hangen door middel van een plakrand. Door de veelzijdigheid en flexibiliteit kunnen LED strips gemakkelijk in elke gewenste installatie worden gebogen. Daarnaast zijn LED strips ook nog eens duurzaam. Een ledstrip is een energiezuinige verlichting die je kamer effectief kan verlichten. Naast binnenverlichting kunnen LED strips ook gebruikt worden als LED buitenverlichting.

Soorten LED strips

Er zijn verschillende soorten LED lichtstrips zoals RGB LED strips, RGBW LED strips, RGB+CCT LED strips en witte LED strips in verschillende lichtkleuren. Zo werken LED strips 12v op laagspanning. Dit zijn vaak korte ledstrips met een maximale lengte van 10 meter. U kunt deze strips gebruiken in een caravan, camper, auto of boot. Het is echter aan te raden om de 24v te gebruiken als je kiest voor een langere strip met meerdere leds per meter.

De RGB-ledstrip. RGB staat voor rood, groen, blauw. Met deze 3 kleuren kunnen alle mogelijke kleuren gevormd worden. Naast RGB LED strips zijn er ook RGBW en RGBWW (RGB + CCT) strips. Met een RGBW-strip kunnen alle kleuren worden gevormd plus warm wit licht. Een RGBWW ledstrip heeft nog meer mogelijkheden. Deze strip kan alle kleuren en alle kleurtemperaturen van wit licht vormen.