Bibianharmsen
Image default
Cadeau

De meest onvergetelijke verjaardag

Een mooie Abraham pop huren doe je niet zomaar bij elke verjaardag, dit maakt het juist zo bijzonder. De meeste mensen huren een Abraham als ze 50 woorden, hierdoor is de pop eigenlijk ook bekend om geworden. Zo’n grote pop voor de deur zal je er aan laten herinneren dat je de mooie leeftijd van 50 hebt bereikt. Dat is een halve eeuw en toch wel een mooie leeftijd om het nog even specialer te maken dan normaal. kan natuurlijk niet zo zijn dat je 50ste verjaardag voorbij gaat als een normale verjaardag, het is leuk om het extra speciaal te maken, en dat kan met een Abraham.

 

De betekenis van Abraham en Sarah

Het verhaal van Abraham en Sarah komt uit een oud verhaal uit de bijbel waarin stond dat Abraham 175  en Sarah 127 werd. Deze mensen werden gezien als wijze mensen door hun leeftijd. Des te ouder je wordt des te wijzer je word was zegmaar de betekenis ervan. Er wordt dus ook gezegd dat je vanaf je 50ste pas Abraham of Sarah kunt zien, omdat je vanaf dan pas wijs genoeg bent. Vroeger was 50 natuurlijk een hele oude leeftijd terwijl dat nu wel meevalt. Toch ondanks de sterk gestegen levensverwachting is de traditie bij 50 jaar gebleven. Vanaf 50 zul je dus een wijzer persoon worden volgens het verhaal.

Wordt je wijzer met de jaren?

Door de jaren heen van je leven zul je je flink ontwikkelen, je leert nieuwe dingen, je leert wat goed en fout is en je leert om te gaan met nieuwe situaties. Als je langer hebt geleefd heb je meer ervaring gehad om met deze dingen om te gaan. Je zult je dus je hele leven lang door ontwikkelen en verbeteren. Als je iets al eerder hebt meegemaakt dan weet je eerder hoe je de volgende keer er mee moet omgaan. De Abraham en Sarah traditie heeft dus een mooie diepe betekenis naast dat het vrolijk is.