Bibianharmsen
Image default
Toerisme

De reden waarom je een reisverzekering moet vergelijken voor een soloreis

Leer hoe alleen te reizen en je zult de deur openen naar een van de meest verrijkende ervaringen van het leven.

De meerderheid van onze lezers zijn ofwel Millennials of 50 +. In beide gevallen maken ze een levensfase door waarin keuzes moeten worden gemaakt. Ze zijn vaak onafhankelijker dan mensen in hun middelste volwassen jaren en hebben minder behoefte aan het voorzien in de behoeften van anderen. Dit plaatst hen in een positie om echt te onderzoeken wie ze zijn en beslissingen te nemen over wie ze willen zijn.

Een van de beste manieren om al je potentiële sterktes, zwaktes en opties in het leven te verkennen is door alleen te reizen. Lees hier waar je op moet letten tijdens een reisverzekering vergelijken voor je reis in je eentje. 

De voordelen van alleen reizen

Als je alleen reist, reis je op jouw voorwaarden. Je kunt doen wat je wilt en wanneer je wilt. Je kunt contact maken met mensen als je dat wilt of ze volledig vermijden als je dat wilt. Dat zijn de voor de hand liggende voordelen om alleen te reizen.

Maar er zijn zoveel voordelen van solo reizen die je hele leven beïnvloeden. De ervaring moedigt je aan om te stretchen en te groeien als persoon. Hier is hoe.

Je krijgt meer zelfvertrouwen

Wanneer was de laatste keer dat je langer dan een paar dagen verantwoordelijk was voor alles? Neem een week of langer de volledige verantwoordelijkheid op je in een onbekende bestemming en je kunt niet anders dan zelfvertrouwen krijgen.

Je leert problemen op te lossen

Thuis gaan we met problemen om op basis van eerdere ervaringen, omdat we in ons eigen milieu verkeren. Reis alleen naar een vreemde bestemming en je wordt uitgedaagd om problemen op een nieuwe manier op te lossen. Je moet beginnen met wat je absoluut weet. Dit heet eerste beginselen analyse. Kijk hier hoe Elon Musk deze manier van problemen oplossen beschrijft.

Je wordt een betere wereldburger

Er is geen betere manier om een gewetensvolle wereldburger te worden dan door de wereld rond te reizen en te zien hoe het leven elders werkt. Je krijgt een nieuwe waardering voor verschillende waardesystemen, economische uitdagingen en politieke blokkades. Je neemt waardevolle taal, ideeën en inzichten mee naar huis die je kunt delen.

Je meelevende kant groeit

Alleen al het feit dat je het je kunt veroorloven om te reizen, betekent dat je bevoorrecht bent. Leven in een bevoorrechte luchtbel beperkt automatisch het begrip voor anderen buiten die luchtbel en beperkt het mededogen. Als je reist, zul je de posities en perspectieven van andere mensen beter begrijpen en krijg je meer compassie.

Je leert om slimme risico’s te nemen

Risico’s nemen kan goed en slecht zijn. Als je alleen reist, zul je af en toe risico’s nemen, maar die risico’s zullen/moeten weloverwogen zijn. Al doende ontwikkel je je zelfvertrouwen om af en toe een risico te nemen en je vermogen om er veilig een te nemen.

Je wordt anders gezien door vrienden en collega’s. Er is niets beters dan alleen reizen om ervoor te zorgen dat mensen je zien als avontuurlijk, capabel, onafhankelijk, goed geïnformeerd, en nog veel meer.

Reisverzekering vergelijken Bonaire

Een reisverzekering Bonaire vergelijken is slimmer dan je denkt. Denk maar eens na. Als je geen reisverzekering afsluit, ben je verantwoordelijk voor alles wat misgaat en alle kosten die daarmee gepaard gaan. Als je wel verzekerd bent, kun je veel kosten terugvorderen. Hier zijn een paar claims die worden ingediend:

  • Een bril laten vervangen die in het Verenigd Koninkrijk was verloren – €300.

  • Een kroon laten maken die van een tand was afgebroken in Sydney – €272.

  • Geld terug voor een vlucht naar Peru die niet genomen kon worden wegens de slechte gezondheid – €1.100.

 

http://vergelijkenvanreisverzekeringen.nl