Bibianharmsen
Image default
Toerisme

Skigebieden in Bulgarije

goedkoop op vakantie

Zonnig Bulgarije is een middelgroot land met toegang tot de Zwarte Zee. Het is de zee die Bulgarije het recht geeft om de parel van Europese vakantieoorden te worden genoemd. Vroeger probeerden velen hier te komen, maar weinigen slaagden erin. Natuurlijk hadden maar heel weinig mensen enig idee naar welke resorts ze moesten gaan, en weinig Europese toeristen gaven er de voorkeur aan Bulgaarse resorts te bezoeken. Maar nu Albena, Golden Sands, Sunny Beach, luxe recreatiegebieden “Riviera” en “Sunny Day”, evenals universele resortclubs, die al lang het all-inclusive servicesysteem hebben overgenomen – “Elenite”, “Dunes” en “Rusalka” “- de meest populaire resorts in Europa. Mensen komen hier uit alle Europese landen om te ontspannen, waardoor zo’n concept als ‘prijs-kwaliteit’ bij iedereen past: zowel toeristen als resorteigenaren.

Skigebied Pamporovo.

Maar denk niet dat het goed is om alleen in de zomer in Bulgarije uit te rusten, hier en in de winter kun je een geweldige tijd hebben. Het is voldoende om naar Pamporovo te gaan, want dit is een echt Bulgaars paradijs voor skiliefhebbers.

Alles is hier speciaal geregeld voor degenen die graag skiën – er zijn stillere pistes waar degenen die net zijn begonnen met skiën kunnen skiën, en er zijn tracks van een meer extreme aard, waar professionals vaak rondhangen.

Maar de tracks zijn tracks, je moet ergens rusten na het skiën. Ook in Bulgarije zijn hier geen problemen mee. Pamporovo heeft zeer gezellige en comfortabele hotels met restaurants, sportscholen en natuurlijk zeer comfortabele kamers om in te wonen.

Skigebied Bansko.

Maar er zijn nog een paar plaatsen die afzonderlijk moeten worden benadrukt. Een van hen is Bansko. Dit skigebied wordt omringd door de bergketens van het Pirin, Rodopegebergte en Rila, maar de stad zelf is al meer dan tien eeuwen oud en ziet er daarom zo uit: gezellig, met smalle straatjes en oude gebouwen. En een beetje opzij is een hotelcomplex met moderne hotels en natuurlijk zijn er zeventien tracks met verschillende functies gerangschikt.

Dit is waar fans zeker niet naar de moeilijkste routes van het resort mogen gaan – Alberto Tomba en Chalin Valog-1. Deze tracks lenen zich alleen voor professionals. Maar Bansko, Plateau, Chalin Valog-2, Shiligarnik, Todorka, Banderitsa, Yulen, Guard en anderen zijn voor iedereen beschikbaar, omdat hier de routes eenvoudiger zijn en iedereen ze kan passeren. Het belangrijkste is om de route te kiezen die binnen je bereik ligt, en na de afdalingen kun je ontspannen: sommige in restaurants en sommige in massagesalons. Het skiseizoen begint van december tot april.

Borovets skigebied.

Een ander mooi resort in de bergen is Borovets. Ook voor wintersportliefhebbers is dit een soort paradijs. Hier kun je jezelf uitproberen in biatlonsporten, schansspringen, snowboarder en gewoon een skiër.

Dertig kilometer aan sporen, denk ik, zullen niemand onverschillig laten. En natuurlijk schone berglucht, wat een goed is voor de stadsbewoner.

Vitosha-Aleko skigebied.

De hoogte van Borovets is 1300 meter, maar het Vitosha-Aleko-resort is zelfs nog hoger, van 1650 tot 2290 meter. Het is de plek waar gezinnen en individuen rusten, en het is meestal dat atleten hier komen. Bovendien is het in dit resort dat er een baan is die begint op een hoogte van 2290 meter en de naam is Cherni Vrah. Dit is de beste en moeilijkste baan die alleen voor professionele atleten is gemaakt. Amateurpaden zijn iets lager en zachter.

Niet alle resorts zijn hier gemarkeerd, maar deze zijn voldoende om ervoor te zorgen dat u in de winter naar Bulgarije wilt gaan en alle winterse charmes van het land wilt begrijpen.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html