Bibianharmsen
Image default
Aanbiedingen

Fris de zomer in met witte gordijnen!

Fris de zomer in met witte gordijnen!

Ben jij fan van de zomer? Of ben jij meer een winter mens, en hoeft die warmte allemaal niet van jou. Zo heeft de zomer z’n voordelen en nadelen, net als ieder ander seizoen. Zijn er nog gewoontes die jij hebt met betrekking tot de zomer? Bereid jij jezelf en jouw huis/ interieur voor op de zomer? Of laat je het gewoon allemaal op je afkomen en zie je wel wat deze periode met zich mee brengt.

 

Waarom witte gordijnen voor in de zomer 

Een wit gordijn, dat klinkt erg simpel. Hoe moeilijk kan het zijn? Gewoon lekker simpel een wit gordijn. Veel mensen vergeten, dat het veel meer is dan dat. Kijk alleen maar naar hoeveel soorten wit er wel niet zijn. Van warme kleuren wit tot aan hele koele kleuren wit. 

Wit doet vaak denken aan luchtig en koel, lekker fris. Ondanks dat wit een erg besmettelijke kleur is, heeft het ook zeker z’n voordelen voor in de zomer. Wit zorgt er namelijk voor dat het zonlicht weerkaatst wordt. Dit maakt ook dat het met witte gordijnen in de zomer minder warm wordt in huis. 

 

Soorten witte gordijnen

Naast de verschillende kleuren wit heb je ook nog verschillende soorten gordijnen. Deze kun je onderverdelen in 4 groepen: transparante gordijnen, lichtdoorlatende gordijnen, verduisterende gordijnen en lichtdichte gordijnen. 

Transparante gordijnen worden ook wel vitrage of inbetweens genoemd. Witte transparante gordijnen geven de ruimte een mooie lichtinval, en bieden daarnaast ook voldoende privacy overdag. Voor in de avonden bieden deze gordijnen niet voldoende privacy, dan zit je juist in het zicht.

Lichtdoorlatende gordijnen zijn daarentegen net wat dichter. Hier kun je niet zelf doorheen kijken, en mensen ook niet naar binnen. Wel laten deze gordijnen het licht door, alleen dus niet het zicht. Hierbij is het zo, dat de lichte kleuren meer licht door laten als donkere kleuren, dus bij wit zal dit meer zijn dan bij andere kleuren.

Verduisterende gordijnen worden ook wel dim – out gordijnen genoemd. Dit zijn gordijnen die ca. 85-95% het licht/ de zon blokkeren, ofwel verduisteren. Ook hierbij is het belangrijk om goed na te denken over de kleur. Witte verduisterende gordijnen zullen minder verduisteren dan zwarte verduisterende gordijnen.

Lichtdichte gordijnen worden ook wel black – out gordijnen genoemd. Deze gordijnen blokkeren het licht 100%, ofwel 100% lichtdichte gordijnen. Black – out gordijnen hebben namelijk een coating aan de witte achterkant waardoor de zon en het licht geblokkeerd wordt. Indien je voor een wit lichtdicht gordijn kiest is het gordijn dus aan beide kanten wit, omdat de achterkant standaard wit is.

 

Wit, witter, witst

Gordijnen wit zijn dus ideaal voor in de zomer, dat is inmiddels wel duidelijk. En welke soort witte gordijnen jij dan kiest, is geheel aan jou. Voor welke ruimte is het? Past het goed bij de rest van het interieur? 

Ben je nog aan het oriënteren? Ga dan winkels/ webshops bij langs en neem samples mee of vraag ze online aan. Op deze manier kun je thuis bekijken wat de beste combinatie is, en wat voor wit gordijn het beste bij jou past.

 

https://www.123gordijn.nl/