Bibianharmsen
Image default
Bedrijven

Handlier: veilig hijsen en heffen

Bent u op zoek naar een handlier? Dan hoeft nu niet langer te zoeken! Bij de Hijswinkel vindt u een groot assortiment aan toepassingen en middelen voor de hijs- en hefbranche. Met onder andere onze lieren zorgt u ervoor dat u een last veilig kunt hijsen. U bent verzekerd van deze veiligheid omdat al onze middelen voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen en de producten worden jaarlijks gekeurd door de EKH, ook wel bekend als Erkend Keurbedrijf Hijs- en Hefmiddelen. 

Handlier of elektrische lier?

U bent dus al bekend met de handlier maar bent u ook al bekend met de elektrische lier. Welke lier het beste bij u past, hangt natuurlijk af van uw persoonlijke voorkeur. Echter leggen wij graag het verschil voor u uit zodat u eenvoudig een keuze kan maken welke lier uw voorkeur heeft. Het grootste verschil tussen deze twee lieren is de wijze waarop de lier werkt. Onze handlieren beschikken bijvoorbeeld over een rem of over een band. Deze kunt u bedienen door de zwengel die aan de achter- of zijkant bevestigd is. Als u liever niet handmatig te werk gaat, raden wij aan om te kiezen voor een elektrische lier. Deze beschikt over een elektromotor, variërend van 12, 24, 220, 230 en 400 volt. Hierbij wordt hydraulische energie omgezet naar mechanische energie en deze lier kunt u volledig draadloos besturen. Bij beide lieren zijn er wel een aantal kanttekeningen waar u rekening mee moet houden. Er moeten, hoe dan ook, altijd vijf tot acht windingen bij de trommel zitten en u moet goed in de gaten houden hoe de kabel oprolt om te voorkomen dat de kabel plotseling vast komt te zitten op de trommel. Ook moet iedereen in de omgeving op een veilige afstand blijven en is het handig om gebruik te maken van stevige werkhandschoenen om bijvoorbeeld snijwonden te voorkomen. 

Waarom bestellen bij de Hijswinkel?

Als u kiest om uw producten bij de Hijswinkel te bestellen dan kunt u voor de scherpste prijzen met de snelste levertijden. Door ons grote assortiment lieren zit er altijd een geschikt product voor u tussen en bovendien voldoen al onze producten aan de actuele wet- en regelgevingen.