Bibianharmsen
Image default
Tuin en buitenleven

Hovenier vacature

Lijkt het je leuk om binnenkort als hovenier aan de slag te gaan? Dan heb je de mogelijkheid om te solliciteren op een hovenier vacature. Er kunnen verschillende redenen zijn om daar op te solliciteren. Misschien heb je al enige ervaring als hovenier, maar zoek je een nieuwe uitdaging. Het kan ook zijn dat je net klaar bent met de opleiding en nu de eerste stappen op de arbeidsmarkt gaat maken. Gelukkig zijn er veel hovenier vacatures waar je op kunt solliciteren. De concurrentie is echter groot en daarom is het belangrijk om jezelf goed te profileren. Lees de onderstaande tips goed door en maak meer kans om aangenomen te worden!

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, dan begrijpen we goed dat dit spannend kan zijn. Je weet immers niet altijd wat je kunt verwachten. Wellicht komen de recruiters met onverwachte vragen en dan sta je daar ineens met de mond vol tanden. We begrijpen dat die kans bestaat, maar je kunt die angst gemakkelijk reduceren door jezelf goed voor te bereiden op het gesprek. Lees voor het gesprek nog eens goed de vacature door. Kijk goed naar de eisen voor de functie en noteer op een briefje alvast wat voor vragen je daarover zou kunnen krijgen. Lees daarnaast ook nog even goed de website van het hoveniersbedrijf door. Met een goede voorbereiding zal je merken dat je een stuk minder nerveus voor het gesprek bent. Je komt dan ook een stuk beter uit de verf en daarmee maak je meer kans op de baan.

 

Ga voor een goede eerste indruk

Tijdens het sollicitatiegesprek is het belangrijk om een goede eerste indruk te maken. De eerste minuten van het sollicitatiegesprek zijn volgens experts namelijk het meest relevant. Uit onderzoek is ook gebleken dat bij ontmoetingen van onbekende mensen de eerste indruk het langste blijft hangen. Een goede indruk maak je onder andere door een ferme handdruk te geven bij de ontmoeting. Maak ook oogcontact en zet een vriendelijke glimlach op.

 

Wees authentiek

Uiteraard ben je altijd wel een beetje nerveus voor een sollicitatiegesprek. Dit is op zich geen enkel probleem, want dit kun je gewoon benoemen. Recruiters houden namelijk van betrouwbaarheid. Veel mensen proberen tijdens het gesprek alleen de positieve kanten naar voren te halen. Iedereen heeft echter ook negatieve kanten en het is niet erg om die te benoemen. Hiermee toon je namelijk aan dat je in staat bent tot goede zelfreflectie.

 

We wensen je veel succes met het solliciteren op een hovenier vacature!