Bibianharmsen
Image default
Gezondheid

Tanden trekken onder narcose bij angst voor de tandarts

Bent u bang voor tandartsbehandelingen? Dan is tanden trekken onder narcose misschien de enige manier waarop u een behandeling kunt ondergaan. Een klein percentage van de mensen heeft extreme angst voor de tandarts, of het nu komt door slechte ervaringen in het verleden om door andere redenen. Voor deze kleine groep is het mogelijk om bij een specialistische tandarts, zoals Tandartsenpraktijk St. Jozef, onder volledige narcose geholpen te worden. Meer weten over tanden trekken onder narcose? Hier vindt u de informatie die u nodig heeft.

Tanden trekken onder narcose is een oplossing

Angst voor de tandarts is heel gewoon. Maar de meeste mensen kunnen deze angst overwinnen op het moment dat ze een behandeling moeten ondergaan. Als dat voor u niet mogelijk is, is het belangrijk dat u naar een specialist gaat. Belangrijke ingrepen aan uw gebit moeten natuurlijk niet worden uitgesteld – dat kan op de lange termijn veel pijn en schade opleveren.

Zonder stress naar de tandarts.

Een tandarts die gespecialiseerd is in het verzorgen van patiënten met angst, zal er alles aan doen om u gerust te stellen. Tanden trekken onder narcose is daar ook een belangrijk onderdeel van. Narcose is niet vrij van gezondheidsrisico’s, maar als u veel angst heeft voor de tandarts is het wellicht toch het overwegen waard. Als u onder narcose bent, merkt u in ieder geval niets van de ingreep – hoe ingrijpend die ook moge zijn, en ondanks de hogere kosten van narcose bij de tandarts.

Voor wie zijn de kosten van narcose bij de tandarts?

Er is nog een reden dat tandartsen meestal niet kiezen voor narcose: namelijk de kosten. Kosten van narcose bij de tandarts worden gewoonlijk niet verzekerd. Dat betekent dat u helaas zelf in de buidel moet tasten, als u onder narcose behandeld wil worden. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Voor informatie over de kosten van narcose bij een tandarts kunt u contact met een specialist opnemen.