Bibianharmsen
Image default
Sport

Wil je graag fitter worden? Kom dan naar de fitness in Nijmegen!

The Kettlebell Club is sinds 2014 een gespecialiseerde fitness in Nijmegen. Wil je graag fitter worden? of ben je klaar met die extra kilo’s? Of ben je vooral op zoek naar sportmaatjes en gedreven sportinstructeurs dan ben je bij The Kettlebell Club aan het juiste adres.
The Kettlebell Club is een sportschool gevestigd in Arnhem en Nijmegen en biedt een gevarieerd aanbod aan kleinschalige trainingen aan. Zowel voor beginners als gevorderden. The Kettlebell Club heeft in Nijmegen vier sportlocaties; twee binnen- en twee buiten. Bij The Kettlebell Club kun je kiezen uit verschillende sportabonnementen; voor de diehard is er een abonnement waarmee je elke dag kan gaan sporten. Wil je liever rustig beginnen? Dan kun je een kleiner abonnement nemen.

De voordelen van fitness in Nijmegen bij The Kettlebell Club

The Kettlebell Club is meer dan enkel een sportschool. Naast trainingen door gecertificeerde instructeurs biedt The Kettlebell Club ook een sportplan op maat aan. Tijdens een intake wordt gevraagd naar je doelen. Op basis daarvan ontwikkel je samen met een instructeur je sportplan. Tijdens het sporten krijg je individuele aandacht waardoor je zeker je doelen gaat bereiken.
Daarnaast zit bij The Kettlebell Club ook een fysiotherapeut. Bij deze fysiotherapeut is er een focus op sport gerelateerde klachten. Er wordt gewerkt vanuit een ‘vijf stappenplan’. Waarbij alle facetten waaruit bewegingsproblemen voortkomen in kaart kunnen worden gebracht.
Ook krijg je bij The Kettlebell Club een eigen clubpas. Hiermee krijg je op talloze locaties in Nijmegen korting zoals bij Orangefit, de Kwakzalver, The Fresh Factory, Toko Ramen, Funky Salads en nog veel meer.

Feiten en fabels van sporten

Wil je graag gaan sporten maar kun je hierbij de feiten niet van fabels onderscheiden en weet je dus niet wat wel en niet goed is voor je? Lees hier wat de feiten en fabels zijn op het gebied van sporten.
Het is een fabel dat je na 20:00 niet meer mag eten; het gaat enkel om een juiste balans tussen de energie die je inneemt en die je verbruikt. Ook is het een fabel dat sporters sportdranken nodig hebben. Ook eiwit-shakes zijn geen must voor een sporter. Vocht heb je wel nodig maar dan in de vorm van water. Eiwitten krijgen wij in het dagelijks leven al voldoende binnen. Extra nemen voor het sporten is dus niet nodig. Ook is het een fabel dat je van koolhydraten dik wordt. Je hebt koolhydraten nodig om te kunnen verbranden.
Een feit is dat je juist koolhydraten nodig hebt om een zogenaamde hongerklop te voorkomen. Eiwit-shakes zorgen wel voor minder spierpijn, maar niet dus voor meer energie. Ook is ‘gewoon bewegen’ even gezond als intensief sporten. Het belangrijkste feit is dat voldoende beweging nodig is. Het feit staat dat dankzij sporten en een gezond voedingspatroon de kans op chronische ziekten verkleint.

Dus kom naar The Kettlebell Club voor een passend sportplan en zorg ervoor dat je weer fit wordt met Fitness Nijmegen!