Bibianharmsen
Sport

Meer inkomsten voor je sportclub organiseren

Een sportclub managen betekent dat je constant de balans aan het opmaken bent tussen het bieden van de juiste faciliteiten voor je leden en het genereren van voldoende inkomsten om deze te betalen en om de vereniging te laten groeien. Er zijn een aantal activiteiten die je kunt ondernemen om de inkomsten en naamsbekendheid van je club te laten groeien.

Organiseer een evenement

Een van de meest voor de hand liggende zaken is het organiseren van een evenement. Dat kan een toernooi of wedstrijd zijn met leuke sportprijzen. Maar je kunt ook een goed doel helpen, een buurtfeest geven of een ander evenement organiseren. Het belangrijkste is dat je hiermee je vereniging of club in de kijker speelt bij je doelgroep. En dat zijn de mensen die in de directe omgeving wonen.

Gebruik gepersonaliseerde sportprijzen voor meer naamsbekendheid

Het doel is om je clubnaam op een leuke manier bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor gepersonaliseerde prijzen zoals een gouden beker, zilveren kampioensschaal of wisseltrofee. Bij een kennismakingsevenement voor bijvoorbeeld scholen of bij een bedrijfsevenement kun je medailles kopen in grote oplagen met daarom de naam van je vereniging. Zo komt je naam op een originele manier bij veel mensen onder de aandacht. Een medaille bestellen hoeft ook niet duur te zijn. Sterker nog, bestel je een grotere hoeveelheid dan gaat de stuksprijs vaak omlaag!

Zoek contact met scholen en bedrijven

Een goede manier om meer leden, en daarmee meer contributie te werven, is door contacten te zoeken en te onderhouden met lokale bedrijven en scholen. Veel jongeren kunnen zo op een laagdrempelige manier kennismaken met sporten. Bedrijven kunnen via de club meer naamsbekendheid opdoen en als club is deze doelgroep ideaal voor het vinden van nieuwe sponsoren voor je vereniging.