Bibianharmsen
Image default
Huishoudelijk

Zonnebewaking: wat is het en hoe werkt het?

Hoewel zonnepanelen geen bewegende delen hebben en vrijwel geen onderhoud vergen, is een van de veelgestelde vragen van veel mensen bij https://zonnepanelenvogelvrij.be/ die zonne-energie overwegen: “hoe weet ik als mijn panelen eenmaal goed werken?” Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig: software voor het monitoren van zonne-energie.

Hoe werken zonnebewakingssystemen?

Er zijn enkele opties voor zonnebewakingssystemen die bij de meeste zonnepaneelinstallaties worden geleverd. Monitoring software werkt via een koppeling met de omvormers van uw zonnepanelen. Terwijl uw omvormer voor zonne-energie de door uw panelen opgevangen energie omzet van gelijkstroom naar wisselstroom, verzamelt en registreert het informatie waarmee een paneeleigenaar de productie, het vermogen en de prestaties van elk paneel kan controleren, allemaal vanuit het gemak van een computer of mobiel apparaat .

Naast het rapporteren van uw zonne-energieproductie, bieden sommige zonnebewakingssystemen u de mogelijkheid om het energieverbruik van uw huis of bedrijf te zien en dit te vergelijken met uw productieniveaus.

Welk voordeel biedt een zonnebewakingssysteem?

Zonnebewakingssystemen kunnen van onschatbare waarde zijn voor een huis- of bedrijfseigenaar. Wanneer een zonnemonitoringsysteem wordt gecombineerd met een batterijopslagoplossing, kan het een huis- of bedrijfseigenaar helpen bij het identificeren van piekverbruiksperioden, wanneer de tarieven doorgaans het hoogst zijn, zodat ze kunnen overschakelen naar hun opgeslagen energievoorziening.

Zonnemonitoringsystemen bieden ook de mogelijkheid om historische gegevens te vergelijken, waardoor prestatiepatronen als gevolg van weersomstandigheden of seizoensomstandigheden kunnen worden geïdentificeerd. Bovendien kan het gebruik van gegevens die zijn verzameld via bewakingssoftware een eigenaar van een onroerend goed helpen een potentieel probleem met een specifiek paneel of omvormer op te sporen en reparaties te identificeren die mogelijk aan uw systeem moeten worden uitgevoerd.

 

https://zonnepanelenvogelvrij.be/kraaien-verjagen/