Bibianharmsen
Image default
Dienstverlening

De kracht van isolatieglas

Zijn uw huidige kozijnen aan vervanging toe en wilt u er graag nieuwe kozijnen inzetten, inclusief nieuwe ramen? In dat geval kunt u natuurlijk veel kanten op als het gaat om het type ramen. Misschien had u altijd ramen van enkel glas. Dat is uiteraard niet meer van deze tijd, maar als het gaat om ramen van dubbel glas, dan kunt u ook nog veel kanten op. Wij raden u echter aan om voor isolatieglas te gaan en in dit artikel bespreken wij de verschillende voordelen van dit soort glas.

 

Meer bestand tegen inbraak

Een belangrijk voordeel van glasisolatie is dat uw woning dan beter bestand is tegen inbraak. Veel mensen vinden het een zeer vervelend idee dat er zomaar ingebroken kan worden. Het punt met enkel glas is dat er dan gemakkelijk een ruitje ingetikt kan worden. Inbrekers komen op die manier vaak binnen in woningen. Met isolatieglas wordt dit echter een stuk lastiger gemaakt voor de inbreker. Daar tik je namelijk niet heel snel doorheen.

 

Isolatieglas is goed voor het klimaat

Tegenwoordig zijn de klimaatproblemen groter dan ooit tevoren. Omwille van die reden zijn er ook allemaal klimaatplannen opgesteld. Daar moeten we allemaal binnenkort aan voldoen. U kunt zelf uw steentje bijdrage door isolatieglas te laten plaatsen in uw ramen. Daardoor hoeft u namelijk minder te stoken en dit is logischerwijs ook weer goed voor het klimaat. U verbruikt dan namelijk minder energie. Maar wat misschien nog wel belangrijker is: het zorgt er ook voor dat u maandelijks kosten bespaart op uw energierekening. Dat is natuurlijk ook zeer mooi meegenomen, want de energiekosten stijgen per jaar. Daar dan op besparen kent veel voordelen.

 

Minder last van geluid

Een ander voordeel van isolatieglas is dat het geluidswerend is. Woont u in een straat met veel kabaal? Heeft u bijvoorbeeld dagelijks last van voetballende kinderen en dergelijke? In dat geval kan isolatieglas veel voordelen met zich meebrengen. Het dempt het geluid, waardoor u zich weer optimaal op verschillende zaken kunt concentreren.