Bibianharmsen
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie in Loosduinen: de mogelijkheden van manuele therapie

Dankzij Fysio Centrum Den Haag zijn er verschillende vormen van specialistische fysiotherapie in Loosduinen te volgen. Zo ook manuele therapie. Dit is een tak binnen de fysiotherapie die zich richt op het verbeteren van het functioneren van gewrichten. Behalve dat heeft deze therapie ook als doel uw lichaamshouding en –bewegingen te verbeteren. Manuele therapie ziet het lichaam als één geheel en richt zich daarom niet alleen op het wegnemen van lokale pijn. Het gehele bewegingsapparaat, in het bijzonder de wervelkolom, wordt binnen deze tak van fysiotherapie in Loosduinen meegenomen.

Indicaties voor manuele therapie

Bent u op zoek naar deze specifieke vorm van fysiotherapie in Loosduinen, dan bent u in veel gevallen doorgestuurd door uw huisarts of een andere specialist. Voor het starten van manuele therapie bestaan verschillende indicaties. Hoofd-, nek- en rugklachten zijn de meest gehoorde aanleidingen. Klachten die op een bepaalde plek starten, stralen meestal ook uit tot in andere lichaamsdelen. Hoge rugklachten hebben vaak pijn in ribben of borst tot gevolg. Lage rugpijn straalt meestal uit naar de benen. Pijnklachten kunnen daarbij ook duizeligheid tot gevolg hebben. De kans daarop is het sterkst aanwezig wanneer er sprake is van hoofd- en/of nekpijn.

Het doel en de opzet van de behandeling

Net als bij alle andere vormen van fysiotherapie in Loosduinen die door Fysio Centrum Den Haag worden aangeboden, is er ook in het geval van manuele behandeling sprake van een op maat gemaakte therapie. Alhoewel veel cliënten voor deze vorm van fysiotherapie in Loosduinen door een arts worden doorverwezen, is dit niet noodzakelijk. U kunt ook uit eigen initiatief een afspraak maken met de professionals om te spreken over de mogelijkheden van deze fysiotherapeutische behandeling. Tijdens deze intake wordt bekeken of behandeling in deze praktijk geïndiceerd is, of dat u meer gebaat bent bij een andere vorm van (fysiotherapeutische) behandeling.

https://www.fysiocentrumdenhaag.nl/