Bibianharmsen
Image default
Gezondheid

Gezondheidsvoordelen van manuka honing

Manuka honing is een speciale honingsoort die afkomstig is van bijen die de manuka struik bestuiven. Manuka honing bevat unieke antibacteriële en antiseptische eigenschappen die niet worden gevonden in andere soorten honing, waardoor het een uiterst waardevolle natuurlijke remedie is voor verschillende gezondheidsproblemen.

Doodt Bacteriën

Van manuka honing is bekend dat het antibacterieel is en kan worden gebruikt als een behandeling voor verschillende bacteriële infecties. Het exacte mechanisme achter dit effect wordt niet goed begrepen, maar er zijn een paar theorieën die kunnen verklaren waarom het zo goed werkt. Ten eerste zijn de chemische eigenschappen van Manuka honing effectiever in het doden van bacteriën dan gewone honing. De meeste soorten honing bevatten waterstofperoxide en waterstofperoxide producerende enzymen die bederf helpen voorkomen en je eten vers houden. Deze componenten kunnen ook bepaalde soorten bacteriën doden. Laboratorium studies hebben zelfs aangetoond dat Manuka honing een sterkere antibacteriële activiteit heeft dan andere soorten honing vanwege het hogere gehalte aan fenolische verbindingen.

Bevordert wondgenezing

Wondgenezing is een complex proces en het lichaam heeft een verscheidenheid aan voedingsstoffen en vitamines nodig om goed te genezen. Manuka honing is een natuurlijk antisepticum, wat betekent dat je wond sneller kan genezen. Het bevat ook antioxidanten die ontstekingen en pijn veroorzaakt door een open wond verminderen. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat Manuka honing een snellere genezing bevordert dan vrij verkrijgbare medicijnen zoals Neosporin. De antiseptische eigenschappen van Manuka helpen om infecties te voorkomen, littekens rond wonden te verminderen en pijn geassocieerd met een open wond te verminderen.

Ondersteunt een gezonde spijsvertering

Manuka honing bevat een soort suiker genaamd fructose, waarvan bekend is dat het helpt bij de spijsvertering. Van fructose is aangetoond dat het helpt om de juiste balans van bacteriën in je darmen te behouden, en kan ook helpen een opgeblazen gevoel en constipatie te verminderen, evenals het prikkelbare darm syndroom (PDS).

Kan acne en andere huidaandoeningen verminderen

Manuka honing kan acne en andere huidaandoeningen helpen verminderen. Manuka honing is een natuurlijk antibacterieel middel waarvan is aangetoond dat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het bevat ook antioxidanten die vroegtijdige veroudering van de huidcellen kunnen helpen voorkomen en de vorming van vrije radicalen in het lichaam kunnen remmen. Bovendien heeft het ook milde anti schimmel eigenschappen.

Kan symptomen van allergieën en hooikoorts verminderen

Manuka honing heeft anti-allergische eigenschappen en is een natuurlijke antihistaminicum. Dit betekent dat het kan helpen om de symptomen van allergieën en hooikoorts te verminderen, evenals andere aandoeningen zoals eczeem, astma en huiduitslag.