Bibianharmsen
Image default
Gezondheid

Kinderfysiotherapie bij spierziekten

Veel ouders van kinderen met een spierziekte vragen zich af of kinderfysiotherapie in die gevallen wel werkt. Het antwoord is: ja. Hoewel het natuurlijk volledig afhankelijk is van het kind, de ziekte en de ernst hiervan, is elk kind gebaat bij fysiotherapie. De nadruk ligt hierbij uiteraard niet op genezing. Spierziekten zijn in de regel helaas niet te genezen en ook zijn veel spierziekten progressief. Misschien is het juist daarom wel verstandig om uw kind te laten behandelen door een gespecialiseerde kinderfysiotherapeut, zoals die van Paramedisch Centrum Slikkerveer. Dit is een gerenommeerde plek voor fysiotherapie in Ridderkerk.

Wat kinderfysiotherapie kan betekenen voor uw kind

Ondanks dat de spierziekte van uw kind waarschijnlijk niet te genezen is, kan behandeling met kinderfysiotherapie een enorme verandering bewerkstelligen in hoe uw kind de ziekte ervaart, hoe hij of zij hiermee omgaat en hoe uw kind hiermee leert leven. In een gespecialiseerde praktijk zoals de eerdergenoemde praktijk voor fysiotherapie in Ridderkerk, kan door middel van kinderfysiotherapie het leven van uw kind een stuk aangenamer worden gemaakt. In plaats van louter te focussen op wat allemaal niet mogelijk is, kan de therapeut focussen op wat er wel allemaal bereikt kan worden. Dit kan wonderen doen voor het zelfvertrouwen van uw kind en de manier waarop hij of zij het leven met de ziekte ervaart. In veel gevallen kan met kinderfysiotherapie ook vooruitgang worden geboekt, of kan eventuele progressie van de ziekte beter worden opgevangen.

Fysiotherapie met speciale aandacht en zorg voor kinderen in Ridderkerk

Kinderfysiotherapie zoals uitgevoerd in de praktijk voor fysiotherapie in Ridderkerk, draait om meer dan alleen de fysieke therapie. Voor kinderen is het krijgen van therapie nooit leuk, dus is het belangrijk dat hun ervaring hiermee zo prettig mogelijk wordt. Kinderen hebben een prettige omgeving en de hulp van een vriendelijke therapeut nodig die zich in kan leven in de belevingswereld van een kind of jongere. Bij Paramedisch Centrum Slikkerveer kunt u ervan uitgaan dat uw kind goed wordt ontvangen.