Bibianharmsen
Image default
Gezondheid

Pijn in mond, wat te doen?

Als je veel last hebt van mondproblemen dan is dat niet alleen vervelend maar vaak ook erg pijnlijk. Bij problemen in de mond kun je aan van alles denken zoals ontstoken tandvlees, gaatjes, tandplak, tandsteen, gele tanden of amandelsteentjes en zo is er nog wel meer te noemen. Heb je nu gele tanden waarvan je toch liever zou zien dat ze wat witter waren of kamp je regelmatig met ontstoken tandvlees? Dan kun je daar zelf wat aan doen.

 

Probleem met gele tanden voorkomen

Veel mensen hebben last van aanslag op de tanden waardoor ze op den duur geler worden en niet meer zo mooi wit zijn als eerst. Je kun tegenwoordig allerlei producten kopen waarmee je je tanden op een natuurlijke manier een paar tinten witter kunt maken. Dit oogt meteen een stuk beter zodat jij je mooiste glimlach weer kunt laten zien. Gele tanden voorkomen is natuurlijk nog beter. Tanden worden door verschillende oorzaken geel dus het is zaak daar naar te kijken zodat je het probleem op die manier kunt aanpakken.

 

Let op wat je eet en leef gezond

Als je tanden geel worden dan kan dit ook met leeftijd en erfelijkheid te maken hebben. Daar doe je op zich niet zoveel aan maar de vergeling kan ook ontstaan door het gebruik van voedingsmiddelen waarin veel zuur of juist veel suiker zit. Deze kun je beter vermijden, net als eten en drinken waar veel kleurstoffen aan zijn toegevoegd. Daarnaast kunnen gele tanden veroorzaakt worden door roken, medicijngebruik of wanneer het tandglazuur of de tanden op zich barstjes vertonen. Door je tanden goed te verzorgen kun je dit voorkomen.

 

Zorg voor een goede mondhygiëne

Let op dat je niet te veel tandsteen krijgt want ook daardoor worden je tanden minder wit. Tenslotte is het belangrijk dat je voldoende speeksel aanmaakt. Dit zorgt er namelijk voor dat je mond gezond en gehydrateerd blijft en dat de PH-waarde zo neutraal mogelijk is. Om gele tanden te voorkomen is een goede mondhygiëne uitermate belangrijk waarbij je poetst, spoelt en eventueel andere hulpmiddelen gebruikt. Vergeet nooit dat je je gehele mond goed reinigt en niet enkel de tanden.

 

Spoelen tegen pijn bij ontstoken tandvlees

Een ander voorkomend probleem dat erg pijnlijk is, is ontstoken tandvlees. Heb je er last van? Dan kan dit je ernstig belemmeren en bovendien, als er niet tijdig wat aan gedaan wordt, kun je er zelfs tanden door kwijt raken. Ontstoken tandvlees spoelen is een goede remedie tegen deze mondklacht en zorgt er tevens voor dat het ook weer geneest en je minder pijn hebt. Er zijn diverse soorten mondwater te koop die speciaal ontwikkeld zijn ter bestrijding van ontstoken tandvlees dus kijk goed welke je het beste kunt nemen.