Bibianharmsen
Image default
Winkelen

Lichtstraten in winkelstraten

Lichtstraten zijn een hele goede manier om het winkelende publiek te beschermen en dit is ook nodig want in Nederland regent het heel vaak. Het is dus niet zo gek dat steeds meer ondernemers ervoor kiezen om gezamenlijk lichtstraten te laten bouwen.

Wanneer er lichtstraten gebouwd wordt in lichtstraten wordt dit door een vereniging van winkels betaald of door de gemeente. Soms stappen de ondernemers allemaal naar de gemeente voor een subsidie en in de meeste gevallen lukt het. Als het toch niet lukt betalen ze het samen want het is in hun voordeel. Wanner consumenten nat worden hebben ze minder zin in winkelen en is de kans groot dat ze naar huis gaan.

Aan de andere hand als ze lekker droog kunnen winkelen en van winkel naar winkel kunnen lopen zonder dat ze nat worden blijven ze langer winkelen. De lichtstraten worden ter hoogde van het dak of de tweede verdieping geplaatst afhankelijk wat er mooier uit ziet. Nu kunnen consumenten winkelen zonder nat te worden en komt er ook daglicht naar binnen. De oppervlakte van lichtstraten bestaat volkomen uit glas waardoor er gewoon zonlicht naar binnen komt. Zo worden de lichtstraten ook niet donker.

  1. luminusdak.nl/
  2. luxlight.eu/
  3. vlakkelichtkoepel.nl/