Bibianharmsen
Image default
Sport

Watersporten leren voor jouw zonvakantie

Ben jij een echte waterrat en wil jij deze zomer wat actiever doorbrengen? Watersport is een verzamelnaam voor meerder watersporten. Er zijn een aantal hele leuke watersporten die jij kan leren deze zomer. Je leest het hier. 

Surfen over het water

Een hele leuke sport voor in de zomer is windsurfen. Deze is niet heel makkelijk, maar hierdoor vermaak je je in ieder geval wel een tijdje. Het enige nadeel van windsurfen is dat er wel genoeg wind moet staan om het te kunnen uitvoeren. Voor windsurfen heb je een windsurf board nodig, maar die kun je ook op genoeg plekken huren. Ook heb je nog wingsurfen, dit lijkt heel erg op windsurfen, alleen het is net even iets anders. Windsurfen is een nieuwe watersport wat een kruising is tussen Windsurfen, Kitesurfen en het Golfsurfen. Met Windsurfen heb je een lichtgewicht opblaasbaar zeil in je handen vast, de Windsurfer, waarmee je op een surfboard staat.

Iets minder heftig 

Mocht je het iets minder heftig willen zijn er gelukkig ook genoeg opties. Denk hierbij aan suppen, kanoën, waterfietsen of een dagje op de boot weg. Ook dit zijn leuke dingen om tijdens jouw zonvakantie te doen. Hiervoor hoef je dus niet persé iets te leren en kun je direct gaan! Lekker makkelijk dus. Is het een warme dag dan zijn deze activiteiten superleuk om met vrienden te doen. Neem wat te drinken en te eten mee en je bent de hele dag zoet. 

Sneller over het water

Mocht dit je toch allemaal niet zo goed liggen en wil je wat meer actie zou je ook kunnen gaan voor jetskiën, een waterscooter, of voor een water wildernis. Al deze dingen kun je in een dag leren. Zo heb je in ieder geval geen saaie dag. Mocht het lekker warm zijn en ben je op zoek naar actie dan is dit net wat voor jou. Spring daarna ook gerust even het water in voor verkoeling. Bij de meeste wateren kun je jetskiën of waterscooter wel huren. Zoek dit wel van tevoren goed uit zodat je dat niet nog daar moet doen.