Bibianharmsen
Image default
Aanbiedingen

De watersport specialist in Nederland

Watersport speciaalzaak met speedboten en waterscooters

Het voorjaar is in zicht en de zomer komt eraan. De tijd van het jaar om heerlijk buiten te vertoeven. En wat doen we massaal als de temperaturen stijgen? Juist! Het water opzoeken. Massaal trekken we erop uit naar het strand, het zwembad en of zoeken we verkoeling op andere plekken. Maar het allerlekkerste om te doen is genieten van watersport! We vergeten soms dat Nederland een waterland pur sang is. We hebben ontzettend veel rivieren, meren een lange kust en zelfs eilanden. Wat wil je nog meer als watersport liefhebber? Welke watersport types zijn er eigenlijk?

Soorten watersport die het meest bekend zijn

Er zijn heel veel soorten watersport. Zoveel dat het teveel is om op te noemen. En er komen zelfs nieuwe soorten watersport bij. De belangrijkste soorten watersport zijn de volgende:

Varen met een speedboot of motorboot

Wat is er heerlijker dan varen met je speedboot langs de kust of klein motorbootje door de grachten in een authentieke stad! Of geruisloos varen in fluisterboot door een prachtig natuurgebied. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar met een sportboot kun je alle kanten op. Sportboten kun je natuurlijk kopen, waarbij ze variëren van een rubberen sportboot tot een echte sportboot (de bekende speedboot) en zelfs luxe sportjachten geschikt voor tientallen personen met alles erop en eraan. Ook is het mogelijk een klein motorboortje te huren voor een dag of twee. Ideaal voor een weekendje weg met familie of vrienden.

Tip: In Nederland heb je geen vaarbewijs nodig, zolang de boot niet langer dan 15 meter is en niet harder dan 20km per uur kan op het water.

Zeilboot varen

Lekker bootje varen? Probeer dan zeker eens een zeilboot. Lekker droogvallen op het wad na heerlijk zeilen op een plas. Een zeilboot geef je alle mogelijkheden en kun je overal mee terecht. Vaar mee waar de wind je brengt. En wees niet bang dat je zoek raakt op het water, want Nederland telt heel veel havens waar je aan kunt meren.

Windsurfen en kitesurfen

Heb je het over échte watersporten, dan ontkom je niet aan de fanatiekelingen die windsurfen of kitesurfen. Surfers bereiken hoge snelheden en maken hoge sprongen. Een feest om er naar te kijken. Beide activiteiten kom je het vaakst tegen aan de kust, en dat is ook de beste plek om het te leren. Vooral kitesurfen is erg populair geworden de laatste jaren in Nederland. Let wel op je veiligheid bij deze ‘extreme’ watersporten.

Waterscooter rijden, wakeboarden en waterskiën

Waterskiën is super leuk om te doe en redelijk toegankelijk voor jong en oud om het eens te proberen. Via een kabelskibaan wordt je op ski’s ( of zelfs blote voeten ) over het water voorgetrokken. Wakeboarden is ook populair , met name onder jongeren. Het is een vorm van snowboarden op het water, waarbij je wordt voorgetrokken door een speedboot. Ondertussen kunnen de ervaren wakeboards capriolen en stunts uithalen.

Wat ook veel plezier geeft is het gevoel van snelheid op het water. Waterscooters zijn de meest toegankelijke snelheidsmonsters die kunt bereiden. Je stapt erop, neemt plaats en het gas kan erop! Yamaha Waverunner waterscooters zijn de bekendste waterscooters ter wereld en zijn bekend om hun snelheid en wendbaarheid.

De nieuwste waterscooters en speedboten bij Sportboat Store in Hengelo

Voor de nieuwste Yamaha waterscooters en de beste sportboten kun je terecht bij Sportboat Store in Hengelo. In deze experience showroom staan de mooiste BRIG rubberboten, sportboten en diverse watersport accessoires waar elke watersport liefhebber warm van wordt. Ook zijn wij officieel dealer van Cobalt sportboten en Mercury buitenboordmotoren. Iedereen kan bij ons terecht voor boot reparatie, boot onderhoud en boot winterstalling.

https://sportboatstore.nl/