Bibianharmsen
Image default
Gezondheid

Een veelzijdige ademtherapie speciaal voor jou

Heeft u wel eens van Buteyko gehoord? Buteryko is een ademtherapie die helpend kan zijn bij verschillende klachten. Als u last heeft van astma, hyperventilatie, een hoge bloeddruk of slaap apneu kan Buteyko misschien wel de oplossing bieden. Bij deze ademtherapie leert u verschillende ademhalingsoefeningen die u kunt toepassen in uw dagelijks leven. Ook is het van belang om op de Buteyko manier te gapen, niesen en slapen. Dit klinkt als nogal een drastische verandering, maar als u zich er eenmaal bewust van bent gaan deze dingen automatisch. De oude manier van ademhalen zal na een tijdje apart gevonden worden.

Goed voor uw gezondheid

Buteyko kent meerdere voordelen. Zo helpt het natuurlijk bij het verminderen of zelfs verwijderen van uw klachten, maar het kan ook helpend zijn bij andere aspecten van uw gezondheid. Hierbij kan u denken aan de verbetering van uw spijtvertering of het hebben van meer energie. Wat veel mensen niet weten is dat stress de hoofdoorzaak van hyperventilatie is. Wanneer u dit weet, kunt u hier gericht aan werken. Een groot deel van de stress is al weg te werken door op de juiste manier te gaan ademen. Zodra u dit gaat doen merkt u in een enorm korte tijd al een wereld van verschil!

Het verhelpen van problemen

Wanneer u hyperventileert krijgt u te veel zuurstof binnen. Hierdoor kunt u last krijgen van kortademigheid. Dit is niet gevaarlijk, maar het gevoel is erg onprettig. U kunt gaan zweten of trillen of zelfs vlekken voor uw ogen gaan zien. Dit kan natuurlijk angst opwekken, helemaal als u dit gevoel nooit eerder heeft gehad of niet weet wat u kunt doen om dit gevoel te voorkomen of verhelpen. Verdiep u daarom eens in Buteyko. Dankzij de ademhalingsoefeningen kan uw hyperventilatie nu echt verleden tijd worden. Neem eens een paar momenten op een dag bewust de tijd om eens met aandacht te gaan ademen. Op die manier zal u opvallen op welke momenten u verkeerd ademt.