Bibianharmsen
Image default
Hobby en vrije tijd

Gebruik een holpijp voor het uitstansen van een gat in verschillende soorten materialen

Wanneer komt een holpijp van pas?

Ben je bezig met een project waarvoor je een gat uit moet stansen uit een dun en een zacht materiaal? Bijvoorbeeld rubber, leer of karton? In dat geval komt een tool zoals een holpijp goed van pas. Je herkent dit een holpijp direct aan de korte en cilindervormige ruimte aan de onderkant. De rand van deze ruimte is scherp geslepen en daarboven bevindt de schacht of steel.

Op welke manier gebruik je een holpijp?

Als je aan de slag gaat met deze handige tool, wil je natuurlijk wel weten hoe je dit het beste kan gebruiken. Let er op dat je de tool recht op het materiaal waar je een gat in wil maken. Vervolgens kun je met een hamer op de schacht van de holpijp slaan. Wil je juist een kleiner gaatje maken, dan kun je altijd nog overwegen om een revolverponstang te gebruiken.

Maak het jezelf gemakkelijk en koop jouw benodigdheden online

De stad in voor het zoeken naar een holpijp is verleden tijd. Online is meer dan genoeg keuze en je weet ook nog eens zeker dat je het materieel op tijd binnen hebt, zodat je direct verder kunt gaan met het project dat je in gedachten hebt. De tool is verkrijgbaar in verschillende varianten, zodat er ook altijd voor jouw wensen een passende uitkomst is. In wat voor materiaal wil jij graag een gaatje stansen?