Bibianharmsen
Image default
Sport

Klaar voor de volgende stap? Vind hier alle sportopleidingen op één plek

Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Wat dacht je ervan om een leuke sportopleiding te gaan doen. Door een sportopleiding te volgen kun jij straks jouw enthousiasme rondom sporten delen met andere mensen, mensen helpen en mensen nieuwe dingen leren. Lijkt het jou leuk om iemand te helpen naar een gezond en fit leven, lees dan verder!

Er zijn verschillende instanties waar je een sportopleiding kunt volgen, Sport&People is er daar een van. Je kunt hier verschillende sportopleidingen vinden, maar ook cursussen en masterclasses om je nog wat verder in een onderwerp te verdiepen.

Het voordeel is dat je bij veel studies de mogelijkheid hebt om te kiezen of je klassikaal wilt studeren of dat je de studie liever als thuisstudie wilt volgen. Niet alle opleidingen zijn ook als thuisstudie te volgen, omdat de praktijklessen soms te belangrijk zijn om weg te laten, maar in veel gevallen heb je de keuze wel. Zowel de klassikale opleidingen als de thuisstudies duren niet lang, de langste duurt namelijk 6 maanden. Hierdoor hoef je niet gelijk weer 4 jaar de schoolbanken in te duiken, maar kun je binnen een half jaar al je diploma halen. Dat maakt de drempel om een nieuwe opleiding te gaan doen, toch wat minder hoog. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om door te leren, verder te groeien en je te ontwikkelen. Je hebt verschillende basisopleidingen en vervolgopleidingen, zodat je je nog verder kunt specialiseren. Hierdoor kun jij je eigen route uitstippelen om uiteindelijk de kennis te vergaren en ervaring op te doen die je nodig hebt om aan de slag te gaan in de sport branche.

Een van de populairste sportopleidingen van dit moment is NASM pt opleiding. Tijdens deze opleiding word je opgeleid tot personal trainer. De personal trainer NASM is een opleiding die Europees erkend is en is een EREPS EQF level 4 opleiding. De opleiding duurt in totaal ongeveer 6 maanden. Het is een klassikale studie met 7 lesdagen met een totale lesduur van 42 uur. Daarnaast ben je nog ongeveer 96 uur kwijt aan zelfstudie en ga je een stage van 30 uur lopen. Je rond de studie af met een theorie-examen en een praktijkexamen. Al na een halfjaar beheers je voldoende vaardigheden voor een goede personal trainer. Tijdens de opleiding leer je onder andere: metingen en testen uitvoeren, individuele programma’s samenstellen, trainingsvormen maken en je leert werken vanuit het OPT-model, dit een geïntegreerd trainingsconcept.

Een andere opleiding die op dit moment veel wordt gekozen is de Fitnesstrainer A opleiding. Deze opleiding kun je zowel thuis als klassikaal volgen. De opleiding bestaat uit 12 lesdagen (theorie en praktijk), een stage van 40 uur en je bent in totaal ongeveer 70 uur kwijt aan zelfstudie. Na het afronden van deze opleiding krijg je een EREPS-level 3 diploma en kun je direct aan de slag in de fitness branche. Tijdens de opleiding leer je onder andere over: blessurepreventie, trainingsleer, voedingsleer, biomechanica, anatomie, krachttraining en inspanningsfysiologie.

Naast bovenstaande opleidingen zijn er nog genoeg andere keuzes, zoals: Fitness trainer B (vervolgopleiding), Yoga Alliance, Health coach, Exercise for Health Specialist en zijn er cursussen in onder andere: bootcamp, kettlebell, sport en voeding, obesitas en stress en burn-out. Er is genoeg keuze, waardoor er voor iedereen wel iets is wat bij hem of haar aansluit.

Hopelijk ben jij na het lezen van dit artikel enthousiast geworden om te starten met een sportopleiding en jezelf te ontwikkelen. Wie weet sta jij straks in de sportschool, niet om zelf te sporten, maar om andere mensen te helpen en te begeleiden met jouw passie en enthousiasme! Neem een kijkje bij Sport&People voor meer informatie.