Bibianharmsen
Image default
Aanbiedingen

Tips voor ondernemen met meer ziel

Ben je afgedreven van je ziel, naarmate je bedrijf groter is geworden? Het is helemaal niet gek om daarachter te komen. Bij een schaalvergroting moet je snel reageren op de markt, waardoor soms dingen in het geding komen. Wil je weer meer ziel in je bedrijf? Check dan deze tips.

Blijf in contact met je mensen

Hoe groot je bedrijf ook is, het is belangrijk om in contact te blijven met je medewerkers. Niet alleen door te zenden en je praatje te doen. Dat werkt vaak averechts zelfs. Het helpt eerder door je te laten zien, te praten en ja zelfs door, daar waar dat kan, eens een dagje mee te draaien. Zo blijf je voelen waar het om draait en hoe het is op de plek van een ander. Als je je tenminste wel bedenkt dat 1 dagje ergens staan iets anders is dan het hele jaar…

Geef een goed salaris en gemeende complimenten

Van alleen complimenten kan een werknemer niet leven. Overdreven salarissen hoeven niet en bonussen? Het effect van grote bonussen is zelfs negatief, blijkt uit divers onderzoek. Wel moet het inkomen voor een medewerker goed genoeg zijn te kunnen rondkomen. Bovendien moet diegene zich met het salaris ook gewaardeerd voelen. Het draait zeker niet alleen om geld, complimenten zijn voor menig medewerker ook belangrijk.

Bedrijfscatering Amsterdam

Zie je dat je werknemers niet zo gezond eten en dat er geen goede voorzieningen voor een gezonde maaltijd zijn in jouw bedrijf? Kies dan voor bedrijfscatering Amsterdam of een ander goed cateringbedrijf in jouw buurt. Een goede ondergrond is belangrijk om werk te verrichten.

Inspiratie van Fred en andere bronnen

Het is handig om inspiratie op te blijven doen als ondernemer. Hoe kun je dingen nu anders doen, zodat je wel dat bedrijf bent die doet wat hij zegt en niet uiteindelijk zijn ziel verkoopt aan alleen profit. Profit is belangrijk hoor, zeker! Het is alleen dat andere zaken ook belangrijk zijn. Zaken zoals goed omgaan met je mensen en met het milieu. Voor andere oplossingen moet je soms op andere plekken zijn. Soms inspireert een blogwebsite als Fred, een andere keer is het een goed boek, dan weer is het een meeting met een coach of een andere ondernemer.

https://fredpunt.nl/catering/bedrijfscatering/