Bibianharmsen
Image default
Aanbiedingen

Wanneer je van baan moet veranderen

werk zoeken

De aan- of afwezigheid van een crisis betekent helemaal niet dat je moet werken op een baan die je haat. Dit is geen reden om uw leven diep ongelukkig te maken. Daarom moet u het volgende doen op het moment dat u voelt dat er een loopbaanimpasse is ontstaan.
Als alles slecht is
Eerst moet je weten of er echt een carrièrecrisis is gekomen. Om dit te doen, moet u op vakantie gaan, alleen of met dierbaren, die geen stress veroorzaken. Je moet alle gadgets uitschakelen en alleen, zoals ze zeggen, groenten.
Je zult niet geloven hoe belangrijk dit is. Een uitgerust brein in de tweede week zal je beginnen te vertellen wat echt belangrijk is. Als je na twee weken weer aan het werk gaat en alles nog steeds niet schattig en vreselijk is, betekent dat dat je abrupt moet vertrekken. De kwestie van scherpte hangt af van inzet. Als je een klein kind hebt, een hypotheek, heeft het geen zin om alles op één dag op te geven. Dan moet je gewoon dringend gaan zoeken. En niet de fouten uit het verleden herhalen, maar wat het uitgeruste brein je suggereerde. Je kunt naar een loopbaanadviseur gaan, je geschiedenis veranderen om uit een loopbaanimpasse te komen. Als iemand bijvoorbeeld ontwerper was bij Afisha, maar bij Look At Me werd, zal het nog steeds een herhaling van hetzelfde zijn.
Het tweede geval is monotowns. Ze zijn in de regio Moskou. Als uw stad gebonden is aan één onderneming, en deze onderneming is slecht, dan wordt de stad diep depressief. Het is noodzakelijk om van loopbaan te veranderen en te vertrekken. Als het bedrijf geen loon meer betaalt, gaan mensen op zoek naar een andere baan, en dat is ook een forse carrièreswitch.
Het derde geval – als je wordt vernederd, beginnend bij het chauvinisme en tot het feit dat een leider je lastig valt, blijft alles niet hangen. Dit is een belangrijk punt: als dit geen eenmalig verhaal is, maar dat iemand zich constant in een dergelijke situatie bevindt. Het is niet nodig om te hopen dat alles wordt opgelost, maar ook om te vertrekken.
Wat gebeurt er na een baanwissel
Een van mijn kennissen, een topmanager, hoofd van een sleuteldivisie van een groot internetproject dat een miljoen dollar voor het bedrijf opleverde, was de afgelopen jaren ongelukkig. Elke dag liet iedereen hem zien dat hij niet meer succesvol was, niet overeenkwam met de tijdgeest. Maar omdat hij een zeer geëerd persoon was, achtervolgde niemand hem, ze namen gewoon geleidelijk stukjes van zijn krachten weg, hoewel hij een eervolle plaats had. Hij werkte meer dan tien jaar en was bang om het bedrijf te verlaten, omdat hij erg gehecht was aan het product, maar tegelijkertijd zag de 35-jarige man er 50 uit, omdat hij elke dag gestrest was. Ik was zijn loopbaancoach, op een gegeven moment heb ik hem opgewonden en hij liet een ontslagbrief achter. Hij werd zelf bang en twee dagen later rende hij om hem terug te roepen, maar hij was al vrijgelaten. Hij pakte een grote parachute en vertrok. Hij zat een tijdje zonder werk en toen ontmoette hij een kleine startup die helemaal geen verbinding had met internet en er geld in investeerde. Nu het project in volle gang is, verkoopt het apparatuur aan bedrijven in verschillende landen. Die persoon is gelukkig omdat hij daar de beste is, daar is veel vraag naar.
Ander verhaal. Een meisje was een van de redacteuren van een klein cultureel mediakanaal. Het was voorovergebogen, de vooruitzichten zijn onduidelijk, als het wordt verkleind, wordt het niet verkleind, overgebracht naar een verkorte werkweek, enzovoort. Ze naaide poppen en opende haar eigen atelier. Ze heeft nu iets meer inkomen: toen kreeg ze 60 duizend, en nu hetzelfde, ze speelt een beetje vals, schrijft iets anders. Maar ze is absoluut blij. Ze zegt dat ze nu niet afhankelijk is van de werkgever, ze heeft haar eigen bedrijfje, waarvoor ze zelf verantwoordelijk is en begrijpt wat er morgen gaat gebeuren.

Wat te vrezen
Het is noodzakelijk om het werkterrein te veranderen, niet vanwege gebrek aan werk, maar op verzoek van de ziel. Als je van je branche houdt, kun je maar beter je salaris laten vallen, maar blijf binnen. Als je het niet leuk vindt, verander dan alles. Nu is de gemiddelde looptijd voor het zoeken naar werk drie tot vier maanden, voor topmanagers zes tot zeven maanden. Langer is al kritiek. Dit betekent dat het nodig is om de vereisten te veranderen, de vereisten voor lonen of functies te verlagen, het cv af te handelen.
Tegelijkertijd kan alles op een nieuwe plek ook moeilijk zijn, het kan zijn dat je niet lukt, omdat dit een nieuw bedrijf is. We moeten bang zijn dat u geen wortel schiet in het nieuwe bedrijf. Vergeet niet dat we een crisis en sancties hebben, het is niet duidelijk wat er met de economie gebeurt, en dit kan ook gevolgen hebben voor een nieuwe carrière. Daarom moet een carrièreswitch heel bewust worden behandeld. Je moet niet meteen naar de eerste vacature haasten, maar kies wat je leuk vindt. Omdat er ondanks de crisis werk is.

Succes!

https://vacatures.today/cat/Accounting4.html

https://www.vindazo.be