Bibianharmsen
Image default
Beauty en verzorging

Hoe word je een schoonheidsspecialist?

Een schoonheidsspecialiste is een schoonheidsspecialiste die gespecialiseerd is in huidverzorging. Ze bieden salon- en spadiensten zoals gezichtsbehandelingen, scrubs, lichaamspakkingen, huid polijsten, ontharen, harsen en make-up behandelingen. De eerste stap is om te begrijpen hoe je een schoonheidsspecialiste kunt worden.

De schoonheidsspecialiste moet worden opgeleid, een opleiding krijgen en slagen voor een licentie-examen. Om schoonheidsspecialiste te worden, moet je voldoen aan de opleidingsbehoeften van uw staat en vervolgens werken in spa’s en gezondheidscentra.

Zorg voor een hechte relatie met klanten. Als schoonheidsspecialiste hangt je succes grotendeels af van een sterke relatie met jouw klanten.

Wat doe je als schoonheidsspecialist?

Schoonheidsspecialisten of schoonheidsspecialisten zijn huidverzorgings professionals die meestal in spa’s en salons werken om klanten verschillende behandelingen te bieden. Enkele typische taken van een schoonheidsspecialiste zijn diepe reiniging en behandeling van de huid, ontharing en massage.

Afhankelijk van de werkomgeving of functie kan de schoonheidsspecialiste een breed scala aan diensten verlenen, van eenvoudige gezichtsbehandelingen tot peeling en ontharing, tot lasertherapie, microdermabrasie, bodywraps en zelfs make-up. Hoewel de behandelingen en procedures die door de schoonheidsspecialisten worden uitgevoerd voornamelijk zijn om de huid van het gezicht en het lichaam gezond en aantrekkelijk te houden, zijn deze procedures meestal alleen bedoeld om de klanten te ontspannen of te verjongen en hen een comfortabele spa-ervaring te bieden.

De schoonheidsspecialiste beveelt ook huidverzorgende behandelingen, producten en behandelingen aan klanten aan.

Veel schoonheidsspecialisten zijn zelfstandige, waardoor ze hun schema’s kunnen aanpassen en werken volgens hun voorkeuren. Als schoonheidsspecialist werk je vaak ‘s avonds en in het weekend. Ook als schoonheidsspecialist steek je veel tijd in je werk en kun je worden blootgesteld aan schadelijke chemicaliën.

De schoonheidsspecialiste diagnosticeert of behandelt geen huidziekten of aandoeningen. In plaats daarvan richt hun werk zich alleen op huidverzorging omdat het verband houdt met algehele gezondheid en schoonheid. Hun opleiding stelt hen echter in staat om huidproblemen te identificeren die medische zorg vereisen. Daarom is het meestal hun taak om klanten aan te bevelen bij dermatologen en andere zorgverleners.

Is er genoeg werk voor een schoonheidsspecialist?

De wereldwijde huidverzorging industrie wordt geschat op 121 miljard dollar en groeit nog steeds. De belangrijkste drijvende kracht achter deze groei is de vraag naar natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten en -diensten, evenals de groeiende belangstelling voor anti verouderings producten en -diensten door babyboomers die veel geld uitgeven. Dit is goed nieuws voor degenen die overwegen om schoonheidsspecialiste te worden (of schoonheidsspecialiste, zoals mensen vaak zeggen). Dit sluit aan bij de groei van andere beroepen in de beauty- en gezondheidsbranche, waaronder manicure en pedicure, kapper en schoonheidsspecialiste.

Schoonheidsspecialisten bieden hun diensten aan in full-service salons of spa’s, resorts, cruiseschepen, medische spa’s, spa’s en zelfs zorginstellingen. Schoonheidsspecialisten werken vaak samen met dermatologen en plastisch chirurgen in ambulances. Hoewel schoonheid diensten niet medisch van aard zijn, is dit soort samenwerking meestal gunstig omdat schoonheidsspecialisten hun klanten behandelingen kunnen bieden die een aanvulling vormen op bepaalde medische procedures.

Een opleiding tot schoonheidsspecialist (in bijvoorbeeld Utrecht) is een investering van tijd, energie en geld. De vereisten variëren, maar de meesten hebben 600 tot 1.000 uur training nodig. Voltijd scholen duren meestal een jaar of 3, maar er zijn ook genoeg cursussen en deeltijdopleidingen om schoonheidsspecialist te worden. Het belangrijkste doel van de schoonheidsschool is om je voor te bereiden op het behalen van de staatsexamens. Ze leren je ook basisvaardigheden die je moet perfectioneren door ervaring en soms kun je ook kiezen voor aanvullende cursussen. Opleidingen zitten door het hele land (bekijk opleiding schoonheidsspecialist Apeldoorn)