Bibianharmsen
Image default
Beauty en verzorging

Wat te verwachten van een laser ontharingsbehandeling?

Ongewenste haren kunnen worden verminderd door middel van laserontharing. Benen, oksels, bovenlip, kin en bikinilijn behoren tot de behandelde gemeenschappelijke zones. Met uitzondering van het ooglid of zijn omgeving en getatoeëerde huid, is het mogelijk om ongewenst haar op bijna elke plaats te genezen. De effectiviteit van laserontharing bij huidkliniek Amersfoort wordt beïnvloed door huidtype en haarkleur. Het fundamentele idee is dat licht moet worden geabsorbeerd door het pigment in het haar, maar niet door het pigment in de huid. De huid mag niet worden beschadigd door de laser, die alleen de haarzakjes zou moeten beschadigen. De beste resultaten worden verkregen door zwart haar en een bleke huid te hebben. Dankzij de vooruitgang in lasertechnologie is laserontharing nu echter een optie voor mensen met een donkere huidskleur. De kans op huidbeschadiging is groter als er weinig contrast is tussen haar- en huidskleur. Grijze, rode, blonde en witte haarkleuren absorberen het licht niet effectief, daarom is laserontharing bij hen minder succesvol. Er wordt echter nog steeds onderzoek gedaan naar lichtgekleurde haar laserbehandelingen oplossingen.

Duur van de behandeling

Voor laser ontharen zijn doorgaans twee tot zes sessies nodig. Afhankelijk van de locatie verstrijkt er een andere hoeveelheid tijd tussen de behandelingen. Afhankelijk van hoe snel het haar groeit, kan het nodig zijn de behandeling na vier tot acht weken te herhalen op plaatsen zoals de bovenlip. De therapie kan elke 12 tot 16 weken herhaald worden op lichaamsdelen waar het haar langzaam groeit, zoals de rug.

Wat gebeurt er tijdens de procedure?

De arts zal een hand laserapparaat op uw huid aanbrengen. Om uw huid te beschermen en het risico op bijwerkingen te verminderen, kan, afhankelijk van het type laser, een koelapparaat op de punt van de laser of een koude gel worden gebruikt. De laserstraal dringt door uw huid naar de haarzakjes wanneer de arts de laser inschakelt. De sterke hitte van de laserstraal vernietigt de haarzakjes, waardoor nieuwe haren niet kunnen groeien. U kunt pijn ervaren, zoals een warme speldenprik, en het koelapparaat of de gel zal u waarschijnlijk koud maken. Een klein gebied, zoals de bovenlip, heeft misschien maar een paar minuten behandeling nodig. Het kan een uur of langer duren om een ​​groter gebied, zoals de rug, te behandelen.