Bibianharmsen
Image default
Beauty en verzorging

Zo kun jij je geverfde haar langer mooi houden

1 Gebruik shampoo voor geverfd haar

Haarverf komt via de haarschubben in je haren te zitten en zorgt daar voor de kleur. Echter zijn de haarschubben wel een beetje beschadigd geraakt tijdens het verven en sluiten ze zich dus niet meer helemaal. Een gewone shampoo bevat niet de voedingsstoffen die nodig zijn om ze weer te herstellen en het kan er zelfs voor zorgen dat de kleur doffer wordt. Een speciale shampoo voor geverfd haar dan ook heeft dit wel en zorgt er dus voor dat de haarschubben zich goed sluiten en de haarkleur behouden blijft.

2 Probeer hitte zo veel mogelijk te vermijden

Onder invloed van hitte gaan de haarschubben open staan en is het haar dus een stuk kwetsbaarder. De kans is dan ook groot dat je haar beschadigd raakt en je haarkleur dof wordt. Het is dus verstandig om op te passen met hittebronnen als een warme douche, de zon en hete stylingproducten. Je kunt het beste iets minder warm douchen en de stylingproducten wat minder heet gebruiken. Zo behoud je je haarkleur het beste.

3 Was je haar niet te vaak

Het is natuurlijk prettig om je haar te wassen met shampoo of shampoo bars omdat het dan lekker schoon wordt, maar voor geverfd haar is het niet goed om dat te vaak te doen. Tijdens het douchen en wassen gaan de haarschubben namelijk openstaan en is je haar kwetsbaar. Als je dit te vaak doet is de kans groot dat je haarkleur zal vervagen en het er minder mooi uit ziet. Het advies is om je haar 2 à 3 keer per week te wassen.

4 Pas op met chloor

Chloor is in principe natuurlijk een schoonmaakmiddel en kan heel goed helpen om de toiletten en de keuken schoon te maken. Het maakt echter ook je haar erg grondig schoon, daarbij kan het ervoor zorgen dat je gekleurde haar een beetje groenig uitslaat en dat is iets wat je sowieso niet wil. Pas dus erg op met zwemmen en chloor in het algemeen.

5 Gebruik extra haarverzorging

Omdat de haren door het verven beschadigd zijn geraakt zullen ze een beetje extra verzorging nodig hebben om het haar en de haarkleur mooi te houden. Doordat de haarschubben niet helemaal dicht zijn word je haar droger dan normaal. Het is dus verstandig om bijvoorbeeld wekelijks een haarmasker te nemen die je haar hydrateert, zodat de kleur mooi blijft. Let er wel op dat je de haarverzorging aan moet passen op de kleur haar die je hebt. Een specifieke soort haarverzorging of shampoo voor rood geverfd haar zal niet lekker werken op blauw haar.