Bibianharmsen
Image default
Toerisme

Hoëgne wandeling startpunt

wandeling ardennen

 

Dit idyllische pastorale land dat zich uitstrekt tussen de Maas en het midden van de Rijn wordt op Russische kaarten de Ardennen genoemd. In Duitsland worden de Ardennen de Eifel genoemd. De Eiffeltoren is op zijn beurt de westelijke voortzetting van het Rijn-leisteengebergte. Geografie in Europa is moeilijk. Feit is dat veel rivieren en bergen, die de grens van een ander land oversteken, hun naam veranderen. Bijna alle steden worden uitgesproken en vaak anders gespeld in verschillende landen. We zijn gewend aan een soort gemiddelde terminologie. Bedenk dus dat het ons bekende Luik Lüttich wordt genoemd, en de Duitse Maas helemaal geen Maas is, maar de Belgische Maas.

Aken, Duren, Bonn – de noordgrens van het bergachtige gebied. Het is een heuvelachtig oppervlak dat wordt doorsneden door diepe beken en rivieren. Soms zie je rotsachtige ontsluitingen van klei en koolstofhoudende schalie. Hun dunne platen worden hier gebruikt voor de vervaardiging van leien daken en muren (in het Duits, leisteen – Schiefer). Overal zijn weilanden, velden, bossen. Alles is een lust voor het oog: grazende kuddes schapen of slaperige vette koeien, gemaaid gras, bloeiend koolzaad, goed verzorgde velden. Je ziet hier geen mensen of auto’s. Het lijkt erop dat iemand uit de lucht is neergedaald en alles onmerkbaar heeft verwerkt. Niemand vecht voor de oogst, breekt records zoals Pasha Angelina. Er is gewoon een engel die met zijn hand zwaaide, en alles werd zoals het is.

Bossen, voornamelijk naaldachtig, natuurlijk, wild op steile rivierhellingen en gecultiveerd op meer geschikte plaatsen voor teelt. Na het kappen van het natuurlijke bos wordt de site onmiddellijk beplant met gelijkmatige rijen sparren, alsof ze met een kam zijn gekamd. Je hoeft alleen maar de rijen te zien. Terwijl ze groeien, worden de bomen uitgedund, waardoor degenen die achterblijven vrij kunnen groeien. Volwassen bomen worden gekapt en naar speciale bosbeurzen getransporteerd voor verdere verwerking en verkoop. Het perceel is opnieuw beplant. Dit is bosbouw. Het is als het ware een moestuin die tientallen jaren lang is verlengd. Het gewas moet op tijd worden geplant en geoogst.

Steden en dorpen – mooie Duitse vakwerkhuizen, wit en zwart, variërend in ontwerp, grootte en vorm, grootte van ramen en deuren, aantal verdiepingen. Geen herhalingen in architectuur of in de omliggende voortuinen. In veel steden worden heggen historisch gecultiveerd, in de vorm van enorme groene muren van een soort hardbladige plant die regelmatig wordt gesnoeid. De bladeren zijn van nature groen in de zomer en worden bruin in de herfst en blijven zo tot de volgende lente. De hoogte van de heggen bereikt 4-5 meter. Gebogen poorten en poorten zijn erin uitgesneden. Ze zeggen dat deze heggen dienen om sneeuw op te vangen. Dit is hier van belang.

De Eiffeltoren ligt ongeveer 600 – 700 meter boven zeeniveau, wat een aanzienlijk klimaatverschil creëert met de vlakte die grenst aan de zee. Sneeuw is hier niet ongewoon, maar elke dag winter. Dit is vooral merkbaar wanneer je vanuit de sneeuwloze winter Aken, na zo’n 30 km gereden te hebben, in de besneeuwde velden rond Monschau belandt.

Het is moeilijk voor te stellen dat de Eiffeltoren ooit het centrum van vulkanische activiteit in Europa was. Onweerlegbare sporen hiervan zijn te zien in de buurt van de stad Down, waar zich drie nabijgelegen meren bevinden: maara. Maar is
een vulkanische krater gevormd door een explosieve uitbarsting zonder uitstorting van lava. Het wordt geleidelijk gevuld met water. Er verschenen ronde meren, elk ongeveer honderd meter in doorsnee, met dieptes variërend van 30 tot 70 meter. Dit zijn niet de enige vulkanische meren in de omgeving. Vulkanische bommen die tijdens de uitbarsting zijn uitgeworpen, worden honderden kilometers verderop in de buurt gevonden. Het plaatselijke museum voor vulkanologie presenteert geologie, een model van de werking van de vulkaan, en meldt ook vriendelijk dat in dit gebied de bovengrens van magma het dichtst bij het aardoppervlak ligt. Dit leidt tot een groot temperatuurverschil in diepte. Dit wordt bewezen door de talrijke bronnen van hete minerale ondergrondse wateren naast de Eiffeltoren. Ze worden gevonden in Spa, Aken, Keulen, Bad Godesberg, Bad Ems, Wiesbaden, enz. Meestal gaan deze wateren gepaard met een satanische zwavelwaterstofgeur. Er is nog meer bewijs van een intens ondergronds leven. Er is een koude geiser op ongeveer 20 km van de stad Down. Het barst elke 34 minuten los en bereikt een hoogte van ongeveer drie meter. Blijkbaar is dit een ophoping van grondwater die regelmatig wordt uitgestoten door de druk van grondgassen.

 

 

 

 

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html