Bibianharmsen
Image default
Beauty en verzorging

Iedereen heeft tegenwoordig volle lippen

Instagram, TikTok, Facebook, Snapchat overal staat het er vol mee. Jonge vrouwen met volle lippen. Een beeld wat steeds vaker voorkomt en waar menig vrouw zich mee bezig houdt. Maar waarom willen jonge meiden en vrouwen toch zo graag van die volle lippen? Waarom zijn lipfillers zo populair en wat zijn het eigenlijk, hoe werkt het en wat komt er allemaal bij kijken.

 

Volle lippen het perfecte plaatje

Toen in 2015 op social media de ene na de andere challenge in het leven werd geroepen. Ontstond er met de Kylie Jenner challenge een gigantische publiciteit voor volle lippen. Daarvoor was het al mogelijk en werden er lip fill behandelingen uitgevoerd. Sinds die challenge is de wereld van volle lippen pas echt ontploft. Het idee van de challenge was om een glas of beker rondom je lippen te zetten en door lucht weg te zuigen via de mond een soort vacuüm te creëren. Hierdoor worden de lippen als het ware opgepompt tot verwonding aan toe. Het neemt niet weg dat vele jongeren, ondanks het gevaar, het toch massaal probeerden.

 

Plastische chirurgie gebruiken voor volle lippen 

Als je echt heel graag vollere lippen wil kan dit ook op een veel veiligere en prettigere manier. Een plastisch chirurg of dokter kan de lippen namelijk opvullen met fillers. Hier worden er een aantal kleine injecties in de lippen gespoten die de lege ruimtes opvullen.

 

Permanente en tijdelijke lipfillers

Wanneer je kiest om lipfillers te nemen let dan wel goed op waar en bij wie je dit doet. In Nederland zijn permanente fillers sowieso verboden. Toch zijn er verschillende “klinieken” die dit gebruiken, pas hiervoor op want de gevolgen kunnen heel extreem zijn. Wij adviseren je daarom om je eerst goed in te lezen en onderzoek te doen naar ervaren en erkende klinieken voor plastische chirurgie die enkel werken met tijdelijke lipfillers. Een veel voorkomende tijdelijke filler is er een die op basis van Hyaluronzuur is gemaakt. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof en wordt na verloop dus afgebroken.