Bibianharmsen
Image default
Beauty en verzorging

Ontharen middels IPL in Eindhoven: hoe veilig is het?

Huidcentrum SkinLab wordt gezien als dé specialist in IPL in Eindhoven. IPL staat voor Intense Pulsed Light en kan worden ingezet tegen verschillende huidproblemen zoals acné, maar ook tegen ongewenste haargroei. Om die laatste reden staat de behandeling met lichtflitsen zelfs het meest bekend. Velen die een ontharingsbehandeling middels IPL in Eindhoven overwegen, vragen zich af of de techniek wel veilig genoeg is. Het antwoord daarop is volmondig ‘ja’. Voor veilige en effectieve ontharingsbehandelingen in Eindhoven met IPL bent u bij SkinLab aan het juiste adres.

Technologie ontwikkeld door specialisten in het vakgebied

De lichtflitstherapie is het resultaat van jarenlang onderzoek waarin niet alleen de effectiviteit, maar ook de veiligheid van dergelijke behandelingen zwaar werd gewogen. Zelfs voorafgaand aan het op de markt brengen van de apparaten voor thuisgebruik is tien jaar onderzoek voorafgegaan. Deze apparaten zijn wel veel minder krachtig dan de professionele apparaten die worden gebruikt bij een IPL-behandeling in een huidcentrum, zoals bij SkinLab in Eindhoven. Voor de ontwikkeling van de apparaten is samengewerkt met ervaren en gespecialiseerde dermatologen.

Specifieke werking

Een behandeling middels IPL heeft een zeer specifieke werking. De lichtstralen dringen namelijk slechts enkele millimeters door en reiken daardoor niet verder dan de haarzakjes. Zo kunnen andere klieren, zoals lymfeklieren maar ook zweetklieren, niet onbedoeld beschadigd raken. Deze liggen namelijk dieper onder het huidoppervlak. De lichtstralen die tijdens IPL worden gebruikt zijn ook nog eens minder sterk dan degenen waarvan tijdens een laserbehandeling gebruik wordt gemaakt.

Wordt een behandeling met lichtstralen soms afgeraden?

Er bestaan inderdaad situaties die een contra-indicatie vormen voor het aangaan van een behandeling middels IPL. Een dergelijke contra-indicatie wordt meestal afgegeven in het geval van een zwangerschap, verse tatoeages of littekens, infecties of kanker. Dit zijn echter slechts een aantal voorbeelden. De specialist van SkinLab kan dit verder aan u toelichten. Eveneens dienen personen met een (zeer) donkere huid voorzichtig te zijn met IPL. Vanwege mogelijke huidcomplicaties wordt dit vaak afgeraden.

https://skinlab-eindhoven.nl/