Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Codering consumptiegoederen

Codering van je producten is tegenwoordig een must. Je hebt te maken met wettelijke coderings plichten, kwaliteitscontroles, traceerbaarheid en klantenadvies. Dit alles maakt codering zeer belangrijk en waardevol. Producten bevatten buiten de houdbaarheidsdatum vaak gecodeerde informatie over de productiedatum, de dienst waarin het product werd verpakt en informatie over de machines in de productie. In het geval van een productiefout zorgen de gegevens ervoor dat de problemen bij het productieproces snel vastgelegd en opgelost worden. In deze blog een voorbeeld van codering bij een consumptiegoed.

Alpine ski’s codering
De immense jaarlijkse productie hoeveelheid van ski’s is onmogelijk zonder betrouwbare componenten zoals een beste inkjet printer. De alphaJET C van KBA codering staat al jarenlang op nummer 1 bij verschillende soorten industrieën. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de productie van elektronische onderdelen. De AlphaJet wordt vaak gekozen, omdat hij de noodzakelijke capaciteit en compatibiliteit heeft. De printer kan je probleemloos verbinden met je eigen software. Zo krijgt hij zijn opdrachten en printgegevens via je host. In de moderne productiehallen waar de ski’s gewaxt, geïmpregneerd en verpakt worden, worden de planken via een paternoster in de verwerkingsinstallatie getransporteerd. Direct na de toevoer worden de ski’s gemarkeerd door een code printer. De eerste ski wordt gemarkeerd met een voorwaartse beweging en de tweede ski wordt gemarkeerd met een achterwaartse beweging. De ski’s hebben allebei identieke gegevens. De gegevens bestaan uit: serienummer, skilengte en de codering van de skischoen.

Samengevat
Samengevat is codering niet meer weg te denken bij producten. Het is wettelijk verplicht. De klanten willen informatie over hun product zien en het is bovenal handig voor jezelf. Als er een fabricage fout is, kan je doormiddel van de codering die op het product staat meteen achterhalen waar in het productieproces de fout is begaan. Zo kan je ervoor zorgen dat die fout nooit meer gebeurt en alles meteen oplossen.

http://coding.koenig-bauer.com