Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Printers

De printer bestaat al ruim 30 jaar. Maar je kunt je natuurlijk voorstellen dat de printer er 30 jaar geleden heel anders uitzag dan nu. Door de jaren heen is de printer erg veranderd. Vandaag de dag zijn het hele nuttige apparaten voor kantoren, scholieren etc. In de jaren voor christelijke jaartelling werd er iets gebruikt wat al een beetje hetzelfde effect gaf als een printer. Toen werden er rolzegels gebruikt om iets af te drukken op een kleitablet. Tegenwoordig is de printer van nu al heel wat stappen verder en bezitten ze verschillende tools.  

 

Printen zelf kan op verschillende materialen en er zijn ook verschillende printers. Zo zijn er ‘normale’ printers die gewoon teksten printen. Een iets betere printer van kwaliteit is een printer die ook nog kan kopiëren en daarnaast zijn er nog veel meer printers met bijvoorbeeld apps etc. 

Zo’n soort dubbelprinter die ook kan kopiëren is natuurlijk erg handig. En zo is er een barcode printer die, je raadt het al, alleen maar barcodes uitprint. Ook is er een 3D printer. Deze printer is nog redelijk nieuw en deze printer kan voorwerpen in 3D uitprinten. Zo bestaat er ook een laser printer. Printers maken hierbij gebruik van laserlicht. 

 

Printen op verschillende materialen kan. Zo kan je printen op plastic en printen op metaal. Een voordel van direct op plastic printen is dat het niet geplastificeerd hoeft te worden. Dit scheelt je weer aardig wat werk. Doordat het niet geplastificeerd hoeft te worden reflecteert de tekst niet en is de tekst dus veel beter en makkelijker leesbaar. Een voordeel van printen op metaal is dat de kwaliteit van de afgedrukte tekst/foto enorm hoog is. Vaak zijn prints op metaal ook nog is beschermd tegen UV-straling, waardoor een print op metaal prima buiten gehangen kan worden. 

 

https://coding.koenig-bauer.com/nl/