Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Wat is een chiropractor?

Wanneer je last hebt van je rug, je nek of een ander gewricht, krijg je vaak verschillende adviezen. Van het gebruik van middeltjes uit de drogisterij tot een bezoekje aan de chiropractor. Dat laatste kan misschien wat heftig klinken, aangezien de chiropractor een soort dokter is. Toch? Of is het meer een masseur? Om orde in de chaos te creëren en je te helpen met of je wel of niet hier naartoe moet gaan leggen we je graag uit wat een chiropractor nu precies is en doet.

Handelen met de handen

Een chiropractor is iemand die ervoor probeert te zorgen dat de klachten in je lichaam je vanzelf op kunt lossen, zonder operatie. De term chiropractie komt uit het Latijn en betekent vrij vertaald ‘handelen met de handen’. 

Chiropractie is een geneeswijze waarin het gebruik van de handen van de specialist dus de hoofdrol speelt. De chiropractor gebruikt zijn handen om knellingen in het zenuwstelsel los te krijgen en de gewrichten van de wervelkolom meer te laten ontspannen. Hierdoor moeten pijnlijke stoornissen in je zenuwen verholpen kunnen worden. De chiropractor bewerkt je zenuwen op zo’n manier dat de klachten verdwijnen en je ook geen last meer van de plek hebt.

Wanneer ga je naar de chiropractor?

De chiropractor gebruikt zijn technieken om de blokkades in je lichaam te verhelpen en je weer klachtenvrij te kunnen krijgen. Het kennisgebied van de chiropractor is erg breed, waardoor je voor verschillende zaken langs kunt gaan.

Je kunt een afspraak bij de chiropractor maken bij elke pijn of last aan je wervelkolom of je zenuwen. Vooral in je rug of nek. Ook als je niet zeker weet waarvan de pijn komt is een bezoekje aan de chiropractor geen slecht idee. De chiropractor spoort de blokkades op en weet naar de situatie te handelen. Mocht je nu echt twijfelen of jouw pijn te behandelen is met chiropraxie, dan kun je altijd contact opnemen met de praktijk bij jou in de buurt voor advies.