Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Je kinderen groente leren eten met een maaltijdbox

 

Het blijft een strijd. Kinderen groente laten eten. En vaak ontwijken we de discussie door het kind z’n zin te geven en hem of haar te laten eten wat hij wilt. Met andere woorden het kind bepaalt het menu van de dag. Een maaltijdbox kan hier verandering in brengen omdat het jezelf en je kind aanzet om nieuwe smaken te ervaren – met het uiteindelijke resultaat dat jij en je kind gezonder en vitaler bent.

 Maaltijdbox en kinderen

Een maaltijdbox van bijvoorbeeld HelloFresh zit boordevol groentes en peulvruchten, iets dat eigenlijk in ieder gerecht wel voorkomt. Kinderen hebben de voorkeur voor zoet (ook wij volwassenen) en groentes hebben vaak een wat bittere en uitgesproken smaak – een kind zal dus aan de smaak moeten wennen. Een maaltijdbox kan daarbij helpen omdat de gerechten van een maaltijdbox namelijk zeer lekker en smaakvol zijn. Vaak worden de groentes een soort van gecamoufleerd met kruiden en specerijen – dit wordt allemaal bij een maaltijdbox geleverd.  Bij de Mathijs Maaltijdbox worden de gerechten bedacht door een chefkok Mathijs Vrieze zodat je zeker weet dat de gerechten lekker zijn. Vaak kun je ook kiezen voor een Familiebox waarbij de gerechten kindvriendelijk zijn. Zo kun je via een maaltijdbox op een laagdrempelige manier de kinderen laten wennen aan groente eten. Het punt is namelijk dat als je niet vroeg begint met het laten wennen aan smaken van groente of peulvruchten dat de kinderen op latere leeftijd een afkeer ontwikkelen. Het wennen aan smaken moet overigens in een ontspannen sfeer gebeuren. Je kunt het kind bijvoorbeeld af en toe een hapje aanbieden zodat de smaakpupillen geactiveerd en gestimuleerd worden. Dit is makkelijker voor het kind en de ouder.

Familiebox maaltijdbox

Zoals net al aangegeven zijn er speciale Familieboxen te bestellen bij verschillende maaltijdbox aanbieders. Bij deze maaltijdboxen is er rekening gehouden met de voorkeur van smaken van kinderen zonder dat er essentiële ingrediënten zijn weggelaten die de groei en vitaliteit van een kind bevorderen. Deze maaltijdboxen zijn niet alleen voor kinderen ontworpen. Nee, ook jij als ouder zult genieten van de gerechten die in de maaltijdbox voorkomen en daarnaast verwacht ik dat ook jij groentes gaat leren kennen. Ken je bijvoorbeeld de familiebox van Mathijs Maaltijdbox? Ook de Allerhandebox van Albert Heijn biedt een Familiebox aan zodat jij en je kinderen heerlijk kunnen smullen van al dat lekkers. En ook aan papa is gedacht want er zit wekelijks ene flinke portie vlees of vis bij šŸ˜‰

http://www.freshboxplaza.nl/maaltijdbox/mathijs-maaltijdbox/