Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Beleggen

Beleggen, het klinkt misschien als een hele opgave maar dat valt in de praktijk gelukkig altijd wel mee. Het leren beleggen is tegenwoordig ook helemaal niet zo lastig meer, aangezien het zelfs heel eenvoudig online kan. Feitelijk hoeft daar ook verder helemaal niemand aan te pas te komen, behalve jijzelf. Wanneer je toch graag hulp wil van een broker, is dat natuurlijk ook prima. Handig is het misschien wel om eerst even uit te leggen wat beleggen eigenlijk is.

Beleggen is eigenlijk puur het kopen van producten, die je later op een gunstig moment hoopt door te verkopen. Dat heet speculeren, want je hebt geen garantie dat jouw geld beleggen ook zal resulteren in de door verwachte winst. Je kunt net zo goed quitte spelen of in het minst gunstige geval zelfs geld moeten toeleggen op je aandelen. Dat stukje risico is voor evenveel mensen reden om niet aan te beleggen, als dat het voor evenveel mensen ook reden is om juist wel te beleggen. Je hebt geen garanties, maar de spaarrentes bij de bank zijn tegenwoordig natuurlijk ook niet meer om over naar huis te schrijven. Het beleggen van je geld is daarmee natuurlijk wel een risico maar ook een risico dat veel mensen alsnog graag willen nemen voor het mogelijke vooruitzicht op het maken van een leuke winst. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld ook voor om een deel van hun kapitaal te beleggen om daar later op hu oude dag van te kunnen genieten.

Vroeger moest je naar de bank om te beleggen en kon je dit ook niet zonder hulp doen. Tegenwoordig kun ja ook beleggen vanuit je eigen bureaustoel of bank, want het is ook heel gewoon tegenwoordig om te beleggen via het internet. Daar hoef je dus niet overeind voor te komen. Hopelijk is zittend rijk worden dan toch mogelijk..

http://www.leerbeleggen.nl