Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Waar je de fout in gaat bij het bleken van je tanden.

Ik zat vaak met de vraag “Hoe krijg je witte tanden?” want mijn genen gaven niet mee, zo ik heb voor enkele jaren een beugel gehad en kunnen mijn tanden niet veel witter worden dan ze op het moment zijn, omdat dit zo vaststaat in mijn genen. Dus ik ging googelen naar hoe ik wittere tanden kon krijgen, want ik wilde het écht hebben. Dus na zoeken en zoeken probeerde ik zo’n thuis bleker, dit werkte prima! Ik had voor een tijdje mooie witte tanden. Alleen kwam later de lading, bij mijn controle die ik doe elk half jaar bij de tandarts werd ik uitgekauwd door mijn tandarts, ik had veel schade aan mijn tanden. Ik had namelijk het glazuur aangetast van mijn tanden waardoor ik verhoogde kans op gaatjes kreeg. Dus ik mocht dat niet meer doen van mijn tandarts. Alleen had ik nog steeds wel een oplossing nodig voor mijn gelige tanden, dus ik vroeg aan de assistante of ik hier mijn tanden kon laten bleken, want ik was te bang om het aan de tandarts te vragen. Zo een paar weken later kon ik terecht bij mijn tandarts om te bleken.

Ik deed dit natuurlijk niet zonder vooronderzoek, ik had namelijk geleerd van mijn fouten: niet blindelings iets doen! Dus ik zoeken en zoeken en vond allerlei onderzoeken naar de werking van het bleken en hoe dit ging. De tandarts (of de assistent) gaat op de tanden peroxide doen waardoor alleen de oppervlakkige laag wordt ontkleurd en het onderliggende glazuur niet aantast. Daarnaast zocht ik ook naar ervaringen van het tanden bleken. Mensen waren echt allemaal tevreden met hun behandeling en dit gaf vaak het gewenste resultaat. Er zijn twee puntjes die wel handig zijn om te weten, je kan niet te veel bleken want het gaat enkel tot je natuurlijke tandenkleur en de tanden moet bijgehouden worden, regelmatig poetsen is dan ook zeker aan te raden.

https://witgebitnederland.nl/