Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Een nieuwe matras kopen

Het kopen van een nieuwe matras is nog niet zo eenvoudig. Na een jaar of tien is het de bedoeling om je matras te vervangen, maar waar moet je dan ook beginnen?

Een standaardmaat van matrassen is bijvoorbeeld matras 140×200, een standaard tweepersoonsbed. Bijvoorbeeld bij just-dream.nl heb je meer dan genoeg opties wat betreft tweepersoonsbedden en bijpassende matrassen. Het probleem zit wellicht dan eigenlijk ook wel in de hoeveelheid keuze, want waar moet je dan toch ook beginnen?

Allereerst kun je natuurlijk kijken wat jouw specifieke wensen zijn. Slaap je liever wat zachter of wat harder op je matras? En hoewel persoonlijke voorkeur belangrijk is, is het misschien nog belangrijker om op een matras te slapen dat geschikt is voor jouw lichaam. Misschien vind jij het namelijk wel fijn om op een zacht matras te slapen maar is dit niet per se de juiste optie voor jou en bijvoorbeeld je rug.

De meeste verkopers van matrassen bieden gelukkig goede service. Alsnog is het dus ook wel heel verstandig om in de winkels zelf ook echt op de matrassen te gaan en niet zoals tegenwoordig met veel dingen gebruikelijk is, er eentje van het internet te kopen. An sich kan dat natuurlijk ook weer geen kwaad als je al beter weet waar je naar zoek bent. Dan valt er wellicht ook wel een leuk voordeeltje uit te halen wat betreft de prijs.

Vaak mag je matrassen ook een tijdje uitproberen voordat je tot definitieve aankoop overgaat. Soms is dat een periode van een maand maar vaak mag je matrassen bijvoorbeeld wel 100 dagen uitproberen. Dat is natuurlijk prettig die periode, want dat is ook daadwerkelijk lang genoeg om te kunnen beoordelen of een matras eigenlijk wel echt geschikt is voor jou. Eventuele nadelen heb je dan natuurlijk tegen die tijd ook wel opgemerkt. 

https://www.just-dream.nl/