Bibianharmsen
Image default
Beauty en verzorging

Haar doneren bij een kapper of kapsalon

Wanneer je je haar wilt doneren, kan je je vaak met korting laten knippen bij een kapper die is aangesloten bij de Haarstichting. Kappers kunnen met 50% korting of gratis knippen, wanneer je je haar wilt doneren voor het goede doel. Let op dat er vaak wel diverse voorwaarden zijn verbonden aan het doneren van je haar. In Nederland bevinden zich inmiddels meer dan 500 kappers die zijn aangesloten bij de Nederlandse Haarstichting.

Waarom je haar doneren bij een aangesloten kapper?

Het haar weer mooi in model knippen na het afknippen van een haardonatie, kan soms behoorlijk lastig zijn. Het is daarom vaak het beste om dit te laten doen door een ervaren kapper. Wanneer je kiest voor een kapsalon die met 50% korting of gratis knipt als je je haar wilt doneren, kan je er vanuit gaan dat dit een ervaren kapsalon betreft. Door je haar hier af te laten knippen, kan je rekenen op een mooie, nieuwe coupe.

Gratis knippen of met 50% korting

Van de aangesloten kappers zijn er kappers die gratis knippen en kappers die met 50% korting knippen. Let op dat de ene kapper soms wat strenger is dan de andere kapper. Via de zoekfunctie van de Haarstichting kan je een beroep doen op diverse kapsalons bij je in de buurt. Het is soms interessant om eerste even goed onderzoek te doen naar de verschillende kapsalons, zodat je precies weet welke kapsalon je kan gaan knippen.

Je eigen kapper laten knippen?

Veel mensen vinden het fijn dat ze zich kunnen laten knippen door hun eigen kapper, als ze hun haar willen doneren. Niet alle kapsalons werken hier aan mee, maar je kunt het natuurlijk altijd vragen. Vaak gebeurt het dat ook niet aangesloten kapsalons bereid zijn om met korting te knippen, als je je haar wilt doneren aan de Haarstichting.

Hoe kan je je haar opsturen naar de Haarstichting?

Er bestaan verschillende manieren om de haardonatie op de juiste plek aan te laten komen. Sommige kapsalons sturen je haardonatie graag zelf op. Het is echter ook mogelijk om je haar zelf in een stevige envelop op te sturen naar ons adres. Door dit te doen, is het mogelijk om zelf precies in de gaten te houden wanneer de haardonatie is aangekomen. Je kunt je haar doneren en naar het volgende adres opsturen:

Nederlandse Haarstichting

Thomas Mannsingel 86

2553 DA Den Haag

De Haarstichting kijkt er naar uit om je haardonatie te mogen ontvangen!