Bibianharmsen
Image default
Beauty en verzorging

Wat is cryolipolyse?

In een gecontroleerde omgeving worden vetcellen bevroren om vet te verwijderen via een proces dat cryolipolyse wordt genoemd. Het wint snel aan populariteit als vet verwijderingsmethode. Dit komt door het vermogen om 40% in vet te verminderen na slechts één behandelingssessie. De procedure wordt ook wel vet bevriezing, lipo bevriezing en vele andere namen genoemd. De methode omvat het bevriezen van hardnekkige vetafzettingen om het lichaam aan te moedigen deze vetcellen op natuurlijke wijze te verwijderen. Zadeltassen, lovehandles en dubbele kin zijn slechts enkele van de moeilijke vet plekken waar de operatie van af kan komen. Het heeft minder negatieve effecten dan conventionele procedures zoals liposuctie. Het kan ook op efficiënte wijze vet gebieden verwijderen die resistent zijn tegen een dieet of lichaamsbeweging.

Wat voor soort resultaat krijg je?

Cryolipolyse wordt gebruikt om een ​​persoon vorm te geven door wat lichaamsvet te verwijderen uit gebieden die net onder de huid liggen. Er zijn aanwijzingen dat het na drie tot vier maanden werkt. Het lijkt vooral van toepassing te zijn op kleine, geïsoleerde vetophopingen. Een onderzoek uit 2015 wees uit dat het veelbelovend is, met een gemiddelde vetreductie door remklauwen van bijna 40%. Vaak voorkomende bijwerkingen van de behandeling zijn tijdelijke plaatselijke roodheid, blauwe plekken en gevoelloosheid van de huid. Deze bijwerkingen zullen naar verwachting verdwijnen. Normaal gesproken verdwijnen sensorische gebreken binnen een maand. Onderzoek naar de impact op perifere zenuwen bracht geen negatieve effecten op lange termijn aan het licht. Tijdens de follow-up periode van zes maanden waren er geen belangrijke langdurige bijwerkingen.

Voordelen van cryolipolyse-behandeling

Hier zijn enkele voordelen van het doen van een Cryolipolyse-behandeling: Huidverstrakking, lymfedrainage, vetverbranding en verbeterde huid soepelheid. Fysiek intensieve lipolyse wordt gebruikt om extra vet te verwijderen. Verbeter de staat van slappe huid. Verminderd vet door vet bevriezing.

Wat kan je verwachten van de behandeling

Met een specifieke applicator wordt een kunstmatig vacuüm gecreëerd en op de huid aangebracht. Door de gecontroleerde bevriezing smelten de vetcellen. Het natuurlijke metabolische mechanisme breekt het vrijgekomen vet af.

Kunnen andere therapieën worden gecombineerd met Cryolipo Fat Freezing?

Combinatietherapie geeft de beste resultaten als het gaat om bodysculpting. De verdere behandelingen worden twee tot drie maanden na de Cryolipo-operatie uitgevoerd. Vooral als er delen van gestold vet zijn, zoals zadeltassen. Exilis Elite, Lavatron, Titania, Velashape, Carboxytherapie, Accent en zelfs Injected Mesotherapie zijn andere therapieën.