Bibianharmsen
Image default
Zorg

Met begeleid wonen gaan jongvolwassenen een zonnige toekomst tegemoet

Jongvolwassenen met psychische kwetsbaarheden hebben soms wat hulp nodig om zich op een goede manier op de toekomst voor te bereiden. Met de individuele en persoonlijke aanpak van Leviaan leren  deze jongeren op eigen benen te staan. Iedere cliënt krijgt een begeleider, die met de jongvolwassene uitzoekt waar er hulp en begeleiding nodig is. Vanuit deze hulpvraag wordt er passende coaching en ondersteuning geboden waar dat nodig is. Dit gaat op basis van doelen, die de jongeren  met hun begeleiders  opstellen en waar zij naar toe werken om  na verloop van tijd zo zelfstandig mogelijk te wonen en leven.

Klaar voor de toekomst in het trainingscentrum voor jongeren

Kan jij of iemand in je omgeving wel wat ondersteuning gebruiken op psychisch vlak? Dan biedt het trainingscentrum wellicht de juiste oplossing. Hier verblijven jongeren maximaal 2 jaar en krijgen de juiste training en coaching om zich te ontwikkelen naar meer zelfstandigheid. De begeleiders houden altijd rekening met de mogelijkheden en beperkingen van jongeren en zoeken altijd naar passende individuele oplossingen. Stap voor stap ontwikkelen de jongeren zich doelgericht in de door hun gewenste richting. Zo kan de jongere zich na twee jaar begeleid wonen beter staande houden in de maatschappij, met of zonder begeleiding. Iedere jongvolwassene die cliënt bij Leviaan is krijgt een persoonlijke aanpak.

Waar wil jij wonen?

Wanneer je een locatie zoekt waar jongvolwassenen op een veilige plek begeleid kunnen wonen en zo in een prettige omgeving leren zo zelfstandig mogelijk te worden, dan is Leviaan een goede optie. Zij hebben verschillende locaties in Noord-Holland, waar jongeren met verschillende hulpvragen de juiste begeleiding en ondersteuning krijgen. Dit kan gaan om zelfstandig leren wonen, maar Leviaan biedt ook dagbesteding, leerwerkplekken en verschillende activiteiten voor jongeren met psychische kwetsbaarheden. Zo is er een passende oplossing voor iedere hulpvraag. Hierbij blijft een persoonlijke aanpak altijd het belangrijkste.

https://www.leviaan.nl