Bibianharmsen
Image default
Zorg

Dingen die ik had willen weten voordat ik aan mijn eigen praktijk begon

Dingen die ik had willen weten voordat ik aan mijn eigen praktijk begon

Veel ervaring in andere praktijken, het behalen van verschillende diploma’s en daarnaast heel veel energie. Ik vond dat het onderhand wel genoeg was voor het starten van mijn eigen praktijk in relatie- en systeemtherapie. Ik was op zoek gegaan naar een webdesigner, al gauw vond ik die en hij maakte een website voor mijn praktijk. Ik schreef mijn teksten zelf en leverde deze aan. De website zag eruit om door een ringetje te halen. Ik dacht nu gaat het echt beginnen…

Niets bleek minder waar. In deze blog geef ik je tips die ik het liefste had geweten voordat ik aan mijn praktijk begon.

 

Tip: webdesigners gaan voor alles wat er mooi en aantrekkelijk uitziet. Vergeet niet het belang van je website.

Het is natuurlijk belangrijk dat een website er gelikt uitziet, maar vergeet niet dat gebruiksvriendelijkheid daarnaast erg belangrijk is. Ga voor jezelf na of de website die je hebt laten maken datgene doet waarvoor je hem hebt laten maken. Ook in dit geval geldt: less is more. 

In de tussentijd deed ik heel erg mijn best om mijn netwerk uit te breiden. Al mijn tijd besteedde ik aan het contact leggen met verschillende huisartsen die geen tijd hadden om naar mij te luisteren. Ik had folders laten maken en die had ik overal neergelegd waar ik ze maar neer kon leggen. Daarnaast vertelde ik aan iedereen die maar het woord therapie liet vallen mijn boodschap. Ik dacht nu zal het vast wel beginnen.

 

Tip: bedenk van tevoren goed waar je jouw tijd en geld in wilt stoppen. Wat is de doelgroep waar je jezelf op wilt focussen en welk middel ga je hiervoor inzetten?  

Maar, er kwam geen begin aan. De website die ik had laten maken was live, maar er kwam niemand op af. Ook was er geen een huisarts die mij een belletje gaf om een cliënt door te verwijzen. Ik had er zoveel moeite in gestopt en er geprobeerd iets moois van te maken. Ik snapte er niets van. Hoe kon het dat er niemand naar mijn praktijk kwam? Had dan niemand behoefte aan mijn diensten en wat kon ik doen dat er wel cliënten naar mijn praktijk kwamen? 

Ik begon te googelen. SEO, SEA en nog vele andere termen over marketing kwam ik tegen. Ik begon te zoeken op internet. Ik maakte een Google Adwords account aan en ik ging aan de slag. Tot mijn eigen verbazing lukte het om een campagne online te zetten. Iedereen die op mijn advertentie klikte, begroette ik met gejuich. Dit was maar van korte duur, want al gauw kwam ik erachter dat Google meer aan mij ging verdienen en dat ik nog steeds geen cliënten naar mijn praktijk kreeg.

 

Tip: blijf bij je eigen specialisme. Ga niet wat doen wat een ander sneller en beter kan. Besteed dit uit. 

Het drong pas later tot me door. Ik heb geleerd voor relatietherapie. Hier weet ik alles van, maar niet van online marketing. Toen dit tot mij doordrong, stopte ik met mijn amateuristische pogingen tot online marketeer. Ik begon met het zoeken naar professionals die mij konden helpen om beter vindbaar te worden. Ik vond een bedrijf die goedkoop was en die mij met zowel SEO als SEA konden helpen. Jammer genoeg zat ik gelijk een jaar vast aan dit bedrijf, maar dat moest dan maar.

 

Tip: trap niet in de gladde praatjes, zoals gratis scans. Zorg dat jij bepaald binnen welke tijd de partij met concrete resultaten moet komen.

Ik kreeg een hele aardige dame als contactpersoon. Jammer genoeg kreeg ik pas veel later te horen dat ze net van school kwam. Dit is niet erg natuurlijk, maar dit bracht me ook niet veel verder. Vooraf werden mij mooie beloftes gedaan, deze werden helaas niet waargemaakt. Ik was toen weer veel geld en tijd verder. Na een jaar ging ik weg bij dit bureau en ging op zoek naar een bedrijf die mij wel kon helpen.

 

Tip: ga geen langlopende contracten aan. Als het niet werkt moet je het jaar afmaken en dat is zonde van je geld.

Het vinden van het juiste online marketingbureau is erg lastig, vooral als je niet goed weet waar je op moet letten. Ze beloven je een plaats op de eerste pagina, helemaal bovenaan, maar vertellen je niet wanneer dat precies gaat gebeuren. Ik kreeg van allerlei scans opgestuurd, hierin stond wat er allemaal wel niet mis was met mijn website en wat het bedrijf voor mij kon betekenen. Het rare was dan dat geen een van die scans met elkaar overeen kwamen. Ik was de wanhoop nabij.

 

Tip: Ga op zoek naar transparantie en realisme. ga voorbij aan de praatjesmakers en snelle jongens. Zoek naar transparantie en realisme.

Uiteindelijk vond ik iemand die eerlijk tegen me was en niet meteen gouden bergen beloofde. Ook deed hij het werk van concurrentie niet meteen af. Juist om deze houding heb ik besloten om met dit bureau in zee te gaan. Dit bedrijf was realistisch, dat heeft mij over de streep getrokken.

 

Deze hele zoektocht heeft me helaas veel tijd en geld gekost, maar heeft me wel gebracht waar ik nu ben. Al dit geld had ik kunnen besparen als er (toen ik begon met mijn praktijk begon) een website als De Juiste Therapeut.nl had bestaan.

Mijn onwetendheid op het gebied van online marketing heeft uiteindelijk tot dit initiatief geleid. Laten we samenwerken om onze vindbaarheid maximaal te vergroten tegen minimale kosten!
Vanaf slechts €8,25 per maand heb je al een pakket. Kijk hier voor alle pakketen.

 

Mijn laatste tip: ga niet voor de grote jongens. Ga voor een klein marketingbureau en ga voor het persoonlijke. Dat voorkomt dat je geen nummertje bent.

 

https://dejuistetherapeut.nl/?utm_source=linkbuilding&utm_medium=SEO&utm_campaign=bibianharmsen